Claudia Nechita și Andrei Arădoaie sunt la o victorie de Tokyo

aradoaie-box-calificari-jo-londra-2020m.jpg

Andrei Arădoaie a obținut o victorie prin RSC în fața bulgarului Blagoi Naidenov
Andrei Arădoaie a obținut o victorie prin RSC în fața bulgarului Blagoi Naidenov
Foto: Guliver / GettyImages

Pugiliștii Claudia Nechita și Andrei Arădoaie luptă mâine, la Londra, pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo

La Londra, în sala din Parcul ”Elisabeta a II-a” (fostul Parc Olimpic), au continuat meciurile din cadrul turneului preolimpic european de box. 
Iar dacă în prima zi, Cristina Cosma (cat. 60 kg), Robert Jitaru (57 kg) şi Daniel Burciu (+91 kg) au coborât învinși din ring, în cea de-a doua românii au spart gheața. La categoria 81 kg, Andrei Arădoaie a obținut o victorie prin RSC în fața bulgarului Blagoi Naidenov. Primele două reprize au fost echilibrate, iar pugilistul nostru a cedat inițiativa în anumite momente. Simțind că victoria îi scapă printre degete, Andrei a abordat cu mai mult curaj ultima rundă, iar stilul său ofensiv de a lupta a făcut ca bulgarul să fie numărat de două ori. Cu câteva secunde înainte de final, arbitrul de ring Juan Manuel Ferrales Ponce (Cuba) a oprit disputa, iar românul a fost declarat învingător. Altfel, bulgarul ar fi câștigat la puncte... În optimile de finală, Arădoaie va avea o misiune extrem de dificilă, urmând a-l înfrunta mâine (marți, 17 martie) pe favoritul numărul 1 al categoriei, dar și al publicului, britanicul Benjamin Whittaker. De la 81 kg, la JO Tokyo 2020 se vor califica primii 6 pugiliști. 
Al doilea succes al României la acest turneu a fost obținut de Claudia Maria Nechita (cat. 57 kg). Stelista a dominat confruntarea cu unguroaica Szabina Szucs, fiind declarată învingătoare de toți cei cinci arbitri-judecători (unul i-a dat 20-18, ceilalți patru 20-17). În optimile de finală, românca o va înfrunta pe nemțoaica Ornella Wahner, a patra favorită, care a avut liber în primul tur. Pentru a se califica la JO, Nechita trebuie să câștige meciul de mâine (marți, 17 martie). Tot duminică seara, ”greul” Cristian-Răzvan Filip a fost învins la puncte (0-5) de mult mai experimentatul Emmanuel Reyes Pla (Spania), în primul tur la cat. 91 kg.
În reuniunea din această seară, vor urca în ring alți trei români: Cosmin Gîrleanu (cat. 52 kg, cu azerul Rufat Huseinov), Eric Tudor (cat. 69 kg, cu grecul Dionysos Pefanis) şi Sorin-Mihai Caliniuc (cat. 75 kg, cu suedezul Adam Chartoi). Iar dacă primul are nevoie doar de o victorie, azi, ceilalți doi trebuie să ajungă între primii 6 pe categorie. 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1