Cine este Laura Ilie, cea care sâmbătă țintește prima medalie la Jocurile Olimpice

Ultima actualizare:

    Laura Ilie e triplă campioană europeană la tir
Laura Ilie e triplă campioană europeană la tir

Triplă campioană campioană europeană și fost lider mondial la tir în proba de pușcă aer comprimat 10 metri, Laura Ilie ar putea deveni prima sportivă din Team România care urcă pe podiumul de la Jocurile Olimpice. Ea va concura sâmbătă.

Laura a fost a doua sportivă, calificată la Olimpiada de la Tokyo. „Cum s-a dat drumul la calificări pentru Olimpiadă, am obținut-o din al doilea concurs. Sunt calificată de doi ani și jumătate”, rememorează românca de 28 de ani. Ea nu uitat nici acum deziluzia trăită acum cinci ani, când a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio. “A fost foarte dureros momentul , cred că de 6 sau de 7 ori am fost foarte aproape de calificare, ceea ce nu făcea decât să îmi lungească agonia și să îmi doresc și mai mult, dar nu s-a întâmplat. Durerea a fost foarte mare și atunci mi-am promis că nu se va mai întâmpla acest lucru, să rămân pe ultima sută de metri, să nu mă simt pregătită, să nu ajung la o ediție de jocuri”, dezvăluie ea cel mai trist moment al carierei.

La Tokyo, ea va concura chiar în prima zi de concurs a JO, sâmbătă. ”Voi deschide competiția, la 8 dimineața, voi avea primul foc. La 6.30 voi fi în poligon. Va fi un moment dificil pentru că trebuie să găsesc o modalitate prin care să nu fiu deranjată, să pot dormi cu dopuri în urechi, voi improviza atunci. Sper să fiu odihnită, liniștită și să am o zi perfectă”, speră Laura, care va rata astfel festivitatea de deschidere, programată vineri. Triplă campioană europeană la pușcă aer comprimat 10 metri, sportiva noastră știe că dacă va prinde o zi extraordinară, va fi pe podiumul olimpic! „Bineînțeles că îmi doresc o medalie! Vreau să am o zi fabuloasă și voi face tot ce îmi stă în putință pentru asta”, mai spune ea.

Înainte să se apuce de tir la 17 ani, Laura a practicat mai multe sporturi și a luat lecții de pian. „În clasele gimnaziale am făcut teatru, mi-a plăcut foarte mult, ulterior am făcut pian, la Școala de Muzică. Acolo unde studiam, pianul era instrumentul secundar, iar cel principal erau tobele. Dar tobele nu m-au atras și nu îmi plăceau”, dezvăluie sportiva care a cucerit două titluri europene individuale, în 2019 și 2020 și unul cu echipa, în 2018. De asemenea, în acel an a fost lider mondial în proba ei, iar în prezent ocupă poziția a treia.


    Laura Ilie își prezintă costumul special
Laura Ilie își prezintă costumul special

Pușca și echipamentul cântăresc 15 kg

Ca să practici tir sportiv e nevoie de un psihic pe măsură dar și de forță. Deși minionă, Laura cară în fiecare zi 15 kilograme în plus. Atât cântăresc pușca și echipamentul sportivei! „Greutatea ca greutatea, dar echipamentul este foarte rigid. Este suficient de rigid încât să stea și singur dacă eu ies din el și îl pun în această poziție. Sunt un fel de roboțel”, glumește Laura Ilie.

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net