Cheia franceză e la noi!

Ultima actualizare:

    Allison Pineau este  golghetera la zi a  Ligii Campionilor
Allison Pineau este golghetera la zi a Ligii Campionilor

Dacă băimărencele n-au ieşit încă din calculele pentru fazele avansate ale Ligii Campionilor, acest lucru i se datorează în mare măsură lui Allison Pineau, golghetera la zi a competiţiei.

„Panterele” de la Fleury Loiret au venit la Baia Mare cu obiectivul de a scoate definitiv HCM din cursa pentru sferturile de finală ale Ligii. Franţuzoaicele au reuşit să anihileze „armata” de românce medaliate cu bronz la Mondialul de anul trecut, dar s-au lovit de conaţionala Allison Pineau. Handbalista de 26 de ani, care în trecut a jucat şi la Oltchim, a strălucit în meciul cu Fleury, în special în prima repriză, când a marcat din orice poziţie.

Pineau a terminat întâlnirea cu nouă goluri în cont, consolidându-şi astfel primul loc în clasamentul la zi al golgheterelor Ligii, cu 45 de reuşite. Contribuţia lui Pineau din atac a fost completată perfect de cele două portăriţe ale HCM. În debutul reprizei secunde, paradele rezervei Ionica Munteanu au turnat plumb în picioarele jucătoarelor franceze, care conduseseră pe tabelă o mare parte din timp.

Pe final, a venit şi rândul titularei Paula Ungureanu. Cea mai valoroasă portăriţă a lumii a strălucit în ultimele minute, pecetluind victoria HCM cu 31-28. Pentru a se califica în sferturile Ligii Campionilor, băimărencele mai au nevoie de câteva victorii, cele mai accesibile meciuri fiind „dubla” cu codaşa Thüringer, prima întâlnire fiind sâmbătă, în Germania.

GRUPA PRINCIPALĂ 1

1. Rostov    10p

2. Ferencvaros    7p

3. Larvik    6p

4. Fleury    4p

5. HCM Baia Mare    2p

6. Thüringer    1p

*Se califică în sferturi primele patru clasate.

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net