Cele mai spectaculoase fraude din istoria sportului

Ultima actualizare:

Se pare că unii ar face orice, numai să câştige. Lăsând la o parte nenumăratele cazuri de dopaj, în lumea sportivă s-au descoperit şi alte fraude, care de care mai „spectaculoase”.

Un bilet de autobuz prinde bine când vrei să câştigi un maratonRosie Ruiz, o fostă atletă americană de origine cubaneză, a câştigat maratonul de la Boston în 1980. Rosie a terminat cursa în 2 ore, 31 de minute şi 56 de secunde (cu 25 de minute mai puţin faţă de timpul pe care îl scosese la maratonul de la New York), ceea ce a provocat bănuieli organizatorilor şi celorlalţi atleţi. A fost descalificată, după ce s-a dovedit că, la ambele competiţii, a luat metroul pentru a scurta distanţele.

Pata neagră din istoria sportului spaniolFederaţia Spaniolă de Sport pentru persoanele cu handicap s-a prezentat cu o echipă la Jocurile Paraolimpice de la Sidney 2000. Spania a câştigat aurul. Nimic surprinzător. Însă problema a apărut când s-a dovedit că doi dintre membrii delegaţiei spaniole prezente la competiţie nu sufereau de nicio afecţiune psihică. Între aceştia se afla un ziarist (care a justificat apoi că dorea să facă un reportaj) şi diverşi jucători din Liga EBA. Spania a fost obligată să predea medalia.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net