Cele 5 cauze ale dezastrului cu Viborg

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Lipsă de tupeu şi agresivitate în joc, apărare slabă, atac fără luciditate. Acestea sunt primele concluzii pe care Radu Voina, antrenorul "galacticelor", le-a tras după meciul tur al finalei Ligii Campionilor, pierdut cu 21 la 28 în faţa danezelor de la Viborg. Manşa a doua va avea loc sâmbătă, la Bucureşti, de la ora 20.45, şi va fi transmisă în direct de ProTv.

"Nu au cu ce să ne mai surprindă nordicele", afirma Radu Voina înaintea meciului. Antrenorul echipei din Vâlcea a fost însă surprins de jocul extrem de slab al fetelor sale.

"Nu mă aşteptam să prindem o zi aşa nefastă", a mărturisit tehnicianul la finalul disputei pierdute de românce la şapte goluri diferenţă. Voina a făcut o scurtă radiografie a partidei şi a explicat principalele cauze ale dezastrului de la Herning.

1.  Apărare adormită. Până la confruntarea cu Viborg, defensiva era punctul forte al Oltchimului. În partida de sâmbătă însă, jocul în apărare nu a mers deloc.

"Am dormit efectiv pe semicerc", a explicat Voina. Singura care a încercat să opună rezistenţă a fost portăriţa Paula Ungureanu, care a apărat 17 şuturi, 10 în prima repriză.

"Am avut noroc cu Paula. Dacă nu era ea, diferenţa de goluri ar fi fost mult mai mare", a punctat antrenorul.

2.  Lipsă de agresivitate în joc. "Trebuia să intrăm la rupere, să jucăm cu nerv. În schimb, am fost retraşi şi fără pic de tupeu. Am jucat ca nişte domnişoare şi am evitat orice contact fizic", a explicat Voina.

3.  Depăşite de miza jocului. Aflate pentru prima dată în faţa unui meci cu asemenea încărcătură, "galacticele" au clacat.

"Jucătoarele au fost depăşite de miza jocului. Mă aşteptam, poate, pe undeva să văd scăpări în joc de la fetele mai tinere, nu de la întreaga echipă. Nici cele mai experimentate nu ne-au ajutat deloc. Aveam alte pretenţii de la ele", a spus tehnicianul campioanei României.

4. Atac fără luciditate. Atacul în meciul cu Viborg a fost la fel ca şi apărarea, foarte slab.

"Nu am avut luciditate pe fazele ofensive. Am şi ratat extrem de mult, din poziţii şi situaţii pe care trebuia să le speculăm. La asemenea nivel, orice greşeală sau lipsă de atenţie de plăteşte scump", a precizat Voina.

5. Au cedat fizic. Handbalistele Oltchimului nu au reuşit să se lupte de la egal la egal cu danezele decât în prima parte a jocului.

Până în minutul 17, româncele au fost la egalitate cu sportivele de la Viborg, apoi jocul s-a rupt. "Am rezistat foarte puţin, iar meciul are 60 de minute. Aşa, poate rezist şi eu câteva minute dacă intru pe teren. Nu ne-au mai ţinut picioarele", a spus antrenorul.

..............................................................................................................

Mai citeşte:

Paula Ungureanu se temea de mingi când era mică!

«Galacticele» de la Oltchim, călcate de tăvălugul danez

LIVETEXT Finala Ligii Campionilor: Viborg - Oltchim 28-21

..............................................................................................................

Vărzaru: «Fetele de la Vâlcea nu ştiau ce înseamnă presiunea finalei»!

Marcatoare a şase goluri, Cristina Vărzaru a fost una dintre cele mai bune jucătoare ale danezelor de la Viborg. Românca din lotul nordicelor a recunoscut că nu se aştepta să bată Oltchimul la o diferenţă aşa categorică şi a pus jocul slab al fetelor lui Radu Voina pe seama lipsei de experienţă .

simeon stalpnicul png

"Este foarte greu să joci cu o asemenea presiune. Noi ştiam foarte bine ce înseamnă emoţiile şi atmosfera unei finale, însă fetele de la Oltchim, aflate pentru prima dată într-o asemeena postură, nu au ştiut cum să gestioneze situaţia", a precizat extrema de la Viborg.

Vărzaru spune că punctul forte al echipei sale a fost atacul, înlesnit şi de jocul foarte slab al defensivei româncelor: "Am reuşit să marcăm destul de uşor, atât pe contratac, cât şi din poziţional. Noi, spre deosebire de Oltchim, am fost mai sigure în apărare şi nu le-am permis să-şi facă jocul pe care îl au".

Adina a jucat pe semnătură

Însărcinată în aproape trei luni, Adina Meiroşu Fiera şi-a riscat sănătatea în manşa tur a finalei cu Viborg.

Deşi medicii au sfătuit-o că ar fi mai bine să nu evolueze contra danezelor, pentru a nu pune în pericol sarcina, aceasta a decis să joace pe riscul ei, pe semnătură!

Echipamentul relativ mulat a lăsat să se vadă, în mai multe momente ale jocului, burta care creşte pe zi ce trece. Adina va naşte în iarnă gemeni.

Publicul, armă pentru retur

Voina ştie că diferenţa de şapte goluri în favoarea danezelor este foarte greu de remontat, chiar dacă returul se va juca la Bucureşti, în faţa a peste 4.000 de spectatori.

"Pentru cei care au crezut în noi, pentru suporterii de acasă şi pentru cei care au traversat Europa să ne vadă în Danemarca, trebuie să dăm totul în retur. Măcar să părăsim competiţia după un meci frumos, poate o victorie", a spus antrenorul "galacticelor".

..............................................................................................................

Spune-ţi părerea!

Votează în sondajul de mai sus (coloana din mijloc din pagină) cum crezi că se va termina partida-retur de la Bucureşti, din finala Ligii Campionilor la handbal. La CLICKONCURS-ul de duminică, 694 de cititori din totalul de 1.084 de votanţi, au ales varianta că Oltchim poate întoarce rezultatul nefavorabil din primul meci cu Viborg.

..............................................................................................................

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net