Cel mai fericit copil! Noua Zeelandă, campioană la rugby

Ultima actualizare:

    Sonny Bill Williams şi puştiul de 14 ani care îi va purta de acum medalia de aur de la Cupa MondialăFoto: Guliver/ GettyImages
Sonny Bill Williams şi puştiul de 14 ani care îi va purta de acum medalia de aur de la Cupa MondialăFoto: Guliver/ GettyImages

Noua Zeelandă a cucerit, duminică (1 noiembrie), pentru a treia oară, titlul suprem la rugby, după ce a învins cu scorul de 34-17 Australia. Numai că adevăratul erou a apărut după finală!

Neozeelandezul Sonny Bill Williams a făcut un gest pe care probabil că nu mulţi sportivi l-ar fi făcut vreodată. Cel mai bun rugbyst dintre boxeri - el e şi pugilist profesionist -  i-a oferit medalia de aur primită unui copil de 14 ani! Evident, bucuria trăită de puşti a oferit imaginile serii în sportul mondial. Williams a făcut acest gest pe teren, după ce a văzut că puştiul, care intrase pe iarbă, a fost bruscat de un steward când rugbyştii neozeelandezi făceau turul de onoare.

„Făceam turul de onoare cu colegii când un băiat a venit alergând şi a fost doborât de un agent de ordine, care i-a făcut un placaj. Mi-a părut rău pentru copil. L-am ridicat, l-am dus la mama lui şi am încercat să îi fac seara şi mai memorabilă. Este mai bine ca medalia să fie la gâtul lui decât la al meu”, a declarat Sonny Bill Williams, al cărui gest l-a transformat în eroul unei seri deja memorabile pentru rugbyul din Noua Zeelandă.

România, profit de 7 milioane de euro

Participarea la Cupa Mondială de rugby a adus Federaţiei române un profit de 7 milioane de euro, sumă provenită din câştigurile rezultate în urma disputării Cupei Mondiale din Anglia. Conform organizatorilor, profitul net al competiţiei e de 210 milioane de euro, din care vor primi câte o cotă parte toate naţionalele participante. Printre ele şi cea română, care va primi 7 milioane de euro eşalonat, în decursul a patru ani.

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net