Cel mai bogat om din Rusia, aproape de cumpărarea clubului New Jersey Nets

Ultima actualizare:

    Mihail Prohorov, cel mai bogat rus de pe Planetă
Mihail Prohorov, cel mai bogat rus de pe Planetă

Miliardarul Mihail Prohorov, cel mai bogat om din Rusia, a anunţat că a trimis o ofertă de a deveni acţionarul majoritar al clubului american de baschet New Jersey Nets.

"Dacă se va realiza, operaţiunea va fi unică", a asigurat Prohorov pe pagina sa de internet. Omul de afaceri a precizat că oficialii lui Nets i-au propus să preia controlul clubului pentru un preţ simbolic, urmând ca el să se implice financiar în construirea unei noi săli, în cartierul newyorkez Brooklyn.

Conducerea clubului american de baschet a anunţat deja că intenţionează să se mute, în următorii doi ani, de la New Jersey la New York, urmând să-şi schimbe şi numele în Brooklyn Nets.

Prohorov a explicat că va accepta oferta americanilor dacă acesta va contribui la dezvoltarea baschetului rus, prin accesul liber la tehnologia şi metodele de antrenament din NBA, schimburi de antrenori etc. În cazul în care operaţiunea se va realiza, miliardarul rus va fi primul străin care va conduce un club din campionatul profesionist nord-american de haschet (NBA).

Cu o avere redusă la jumătate de criza financiară, Mihail Prohorov ocupă în acest moment locul 40 pe lista celor mai bogaţi oameni ai planetei, cu 9,5 miliarde dolari. Numele său a fost legat în ultima perioadă de diverse cluburi sportive, unul dintre acestea fiind AS Roma.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net