În cazul Renault, a existat un 'martor X', numit şi 'denunţătorul'

Ultima actualizare:

Numit şi 'denunţătorul' de către Renault F1, acest personaj a declarat că 4 persoane au avut cunoştinţă de complot: 'Nelson Piquet jr, Pat Symonds, Flavio Briatore şi el însuşi', se arată în motivarea deciziei Consiliului mondial al Federaţiei internaţionale de automobilism (FIA), dată publicităţii la Paris.

'Domnul Symonds i-a împărtăşit ideea lui Nelson Piquet jr martorului X, în prezenţa lui Briatore. Martorul X a protestat împotriva acestei idei, neştiind că planul va produce efecte până în momentul în care accidentul s-a produs', arată decizia, care afirmă, destul de clar, că ideea a fost a lui Piquet jr.

'Domnul Briatore a insistat asupra faptului că el nu a avut nicio ştire despre afacere. Dar, în lumina acestei probe totale, Consiliul mondial nu poate accepta versiunea sa. În consecinţă, Consiliul mondial apreciază că domnul Briatore a fost direct implicat în complot', se precizează în aceeaşi sursă.

Consiliul mondial al FIA l-a exclus pe viaţă pe Flavio Briatore din toate competiţiile automobilistice pentru că a ascuns accidentul voluntar al lui Piquet jr la Marele Premiu de la Singapore 2008, suspendându-l pe un anumit termen pe Symonds.

În schimb, iniţiatorul înşelătoriei, pilotul brazilian, şi denunţătorul, nu au păţit nimic, ceea ce alimentează speculaţiile potrivit cărora toată această acţiune este o manevră a lui Max Mosley, pentru puţin timp încă preşedinte al FIA, de a se răzbuna pe Briatore, care l-a învins în disputa cu reformarea Formulei 1.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net