Cătălina Ponor şi Marian Drăgulescu vor concura luni în finalele olimpice de bârnă, respectiv sărituri

Ultima actualizare:

    Cătălina Ponor  va încerca să obţină  a şasea medalie  olimpică din carieră
Cătălina Ponor va încerca să obţină a şasea medalie olimpică din carieră

Pentru gimnastica românească a venit seara mult aşteptată. Seara în care veteranii gimnasticii noastre, Cătălina Ponor (29 de ani) şi Marian Drăgulescu (36 de ani), vor încerca să-şi transforme visul în realitate: să urce din nou pe podiumul olimpic! Click! vă prezintă trei asemănări între cei doi mari sportivi.

Amândoi au renunţat la renta viageră pentru a reveni în activitate. Atât Marian Drăgulescu, cât şi Cătălina Ponor au revenit în activitate în acelaşi timp. Ei au decis să se apuce de antrenamente în mod oficial în primăvara anului 2015, după câteva luni de pregătire departe de lot. În momentul în care au semnat cererea de revenire în activitate, au semnat şi o cerere de renunţare la o adevărată avere. Fiecare a renunţat la renta viageră, deoarece ea nu se acordă decât sportivilor care s-au retras. Aşa că Ponor a renunţat la un venit de aproape 9.000 de lei pe lună, în vreme ce Drăgulescu a renunţat la aproape 6.500 de lei. Evident, vor primi rentă când se vor retrage. 

Au stabilit recorduri de prezenţe la Jocurile Olimpice. Amândoi sportivii au stabilit noi recorduri de participare româneşti la concursul olimpic de gimnastică. Drăgulescu a ajuns la cea de-a patra prezenţă olimpică, după cele din 2000, 2004 şi 2008, în vreme ce Ponor se află la a treia Olimpiadă, după cele din 2004 şi 2012. Nici un alt gimnast român nu a mai participat la atâtea ediţii la masculin, în vreme ce constănţeanca a stabilit un record românesc pentru era modernă a gimnasticii, adică după 1976. Culmea este că ambii sportivi au fost nevoiţi să sară peste câte o ediţie a JO. Marian Drăgulescu peste ediţia din 2012, când nu a fost selecţionat în echipă pentru motive ştiute doar de cei de la Federaţie, iar Ponor în 2008, când era convinsă că nu va mai reveni niciodată în concursuri. 

Au strălucit la Jocurile Olimpice de la Atena, din 2004. Atât pentru Marian Drăgulescu, cât şi pentru Cătălina Ponor, Jocurile Olimpice din 2004, de la Atena, s-au încheiat cu cele mai bune rezultate la o astfel de competiţie. Culmea, fiecare a urcat de câte trei ori pe podiumul olimpic. Cătălina Ponor a fost triplă campioană olimpică, la sol, la bârnă şi pe echipe, în vreme ce Drăgulescu a fost medaliat cu argint la sol şi cu bronz la sărituri şi la echipe. Dacă pentru Marian acelea au rămas singurele medalii olimpice, Cătălina a mai cucerit două, în 2012, la Londra: argint la sol şi bronz la echipe.

«Marocanul»  va concura primul

Azi, primul va intra în concurs Marian Drăgulescu. De la ora 20.54 va începe proba lui, cea de sărituri. Încă nerefăcut în calificări, „Marocanul” se simte acum bine şi vrea să execute în premieră o nouă săritură. O oră mai târziu, de la 21.46, e programată finala la bârnă, acolo unde Cătălina Ponor va încerca să îşi egaleze victoria din 2004. Ca o ultimă asemănare, ambii sportivi s-au calificat în finale cu cea de-a cincea performanţă. Finalele vor fi în direct la TVR 1.

Marian Drăgulescu  se află în căutarea  aurului olimpic
Marian Drăgulescu se află în căutarea aurului olimpic

Data naşterii: 20 august 1987

Palmares

Jocurile Olimpice: 3 aur, 1 argint, 1 bronz

Campionate Mondiale: 0 aur, 3 argint, 2 bronz

Campionate Europene: 7 aur, 2 argint, 3 bronz

Marian Drăgulescu

Data naşterii: 18 decembrie 1980

Palmares

Jocurile Olimpice: 0 aur, 1 argint, 2 bronz

Campionate Mondiale: 8 aur, 2 argint, 0 bronz

Campionate Europene: 9 aur, 5 argint, 2 bronz

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kovacs jpg
image
image
image
image
image
image
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net