Cătălina Ponor, Dinamo și Rapid aleargă online într-o strângere de fonduri

catalina_ponor.jpg

Cătălina Ponor este triplă campioană olimpică la la gimnastică
Cătălina Ponor este triplă campioană olimpică la la gimnastică
FOTO: Sportpictures.eu
Citeste tot despre: 

Cătălina Ponor, componenții echipelor de fotbal Dinamo și Rapid, dar și foarte multe vedete ale lumii artistice și sociale vor alerga, sâmbătă, 26 septembrie, împotriva cancerului la sân. Totul se va desfășura online.

În România, Pandemia COVID a condus la întârzieri în diagnosticarea și tratamentul pacienților oncologici, inclusiv a victimelor cancerului de col uterin și de sân printre femei; este una din concluziile conferinței de presă prilejuită de evenimentul Digital Race for Cure 2020 care are loc între 25 și 27 septembrie. Evenimentul este cea mai renumită cursă de informare si de strângere de fonduri pentru cancerul de sân. Fiecare înscriere (pe raceforthecure.eu) în cursa digitală este transformată în analize medicale pentru femeile defavorizate, care poate nu au făcut niciodată o mamografie sau un test Papanicolau.

Cea mai așteptată acțiune din cadrul evenimentului va avea loc la 26 septembrie, între orele 11.30 și 13.30, când Andreea Esca și Amalia Năstase vor fi gazdele unui maraton live pe pagina Facebook a Fundației Renașterea, la care vor participa în calitate de căpitani de echipă vedete precum Andreea Esca, Inna, Alice Peneacă, Alexandra Dinu, Iuliana Tudor, Dana Rogoz, Cătălina Ponor, inclusiv echipele de fotbal Dinamo si Rapid. Înscrierea fiecarui particinat constă într-o donație de 50 lei.

“Anul acesta, linia de start a evenimentului Race for the Cure nu va fi una fizică, iar locul de alergare poate fi oriunde: pe banda de alergat de acasă, pe aleile din jurul blocului sau oriunde în lume. Important este să ne înscriem pe platforma raceforthecure.eu și apoi să postăm, folosind #RFTC2020 și #Renasterea2020, arătând că suntem alături de femeile din România”, a spus Mihaela Geoană, președinte și co-fondator al Fundației Renașterea.

atletism_race_for_cure.jpg

Participantele la conferința de presă Digital Race for Cure
Participantele la conferința de presă Digital Race for Cure

Pentru a ajuta la strângerea unei sume cât mai mari, Fundația Superbet a decis să susțină puternic Digital Race for Cure și să contribuie cu 50 de lei per persoană înscrisă în cursa din acest weekend, împotriva cancerului de sân! “Ca fost chirurg, pot afirma: cancerul la sân este o boală care poate fi tratată. Dar este nevoie de prevenție. Ce sfat am pentru orice femeie din România? Ai grijă de tine, nu neglija sănătatea! Lăsa deoparte teama, scuzele, mergi la controlul medical. Ce poate face Fundatia Superbet - să ajute acele femei care nu dispun de resurse, pentru a avea acces la controale regulate. Avem onoarea de a fi partenerii acestui eveniment care promovează prevenția și îi felicit pe toți cei implicați. Suntem și rămânem alături de cei care luptă împotriva cancerului și sperăm să facem cât mai mult bine în jur”, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, Augusta Dragic, președintele Consiliului Director al Fundației Superbet, unul din principalii sponsori ai acțiunii.

Cancerul de sân este principala cauză de mortalitate pentru femeile din România pentru categoria de vârstă 15 – 49 de ani. Anual, înregistrăm un număr suplimentar de 800 de decese, comparativ cu statele europene. Odată cu trecerea primului val a pandemiei, a venit momentul “să prioritizăm crearea de circuite adaptate în spitale și dezvoltarea de sisteme de prioritizare a accesului la investigații medicale. Diagnosticarea rapidă și includerea în tratament sunt prioritare, pentru că întârzieri de ordinul lunilor, pentru pacienții oncologici, pot reprezenta diferența între viață și moarte”, a mai spus Mihaela Geoană.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1