Carl Froch l-a distrus pe Bute. Românul a pierdut centura de campion mondial

Ultima actualizare:

    Lucian Bute a fost învins de Carl Froch prin knock-out.
Lucian Bute a fost învins de Carl Froch prin knock-out.

Românul Lucian Bute a fost învins prin knock-out în repriza a cincea de britanicul Carl Froch, într-un meci disputat sâmbătă noapte la Nottingham, în care şi-a pus în joc centura IBF la categoria supermijlocie pentru a zecea oară.

Este prima înfrângere a lui Lucian Bute ca profesionist. Românul a dat semne de slăbiciune din repriza a doua, pe parcursul partidei încasând lovituri foarte dure din partea lui Froch. Britanicul este considerat de multe voci ca fiind pugilistul cu cea mai grea lovitură din circuitul profesionist, la categoria supermijlocie.

Doroftei: «Îmi pare rău»

Leonard Doroftei a depășit conflictul cu Bute, pe care l-a acuzat în trecut că boxează cu adversari slabi, și a declarat după meciul pierdut de campionul nostru că Lucian a făcut o greșeală tactică majoră.

„Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat. Mă pregătisem aici cu steagul (României - n.r.), cu tot... Lucian nu trebuia să stea aproape de Froch, pentru că ăsta e un animal în lupta de aproape”, a spus „Moșu” la The Money Channel, după încheierea partidei.

simeon stalpnicul png

Carl Froch şi Lucian Bute s-au întâlnit la Nottingham, înainte de meciul pentru centura mondială.

Și-a apărat centura de nouă ori

Bute a câştigat centura mondială IBF în 20 octombrie 2007, la Montreal, după ce l-a învins prin KO în repriza a 11-a pe columbianul Alejandro Berrio. Românul şi-a apărat pentru prima oară cu succes centura mondială în 1 martie 2008, după ce l-a învins, prin KO tehnic în repriza a zecea, pe americanul William Joppy. Al doilea meci în care Lucian Bute şi-a apărat centura a fost cu mexicanul Librado Andrade, la data de 24 octombrie 2008, la Bell Centre. Atunci, românul s-a impus la puncte, după 12 reprize.

Al treilea meci în care Lucian Bute şi-a pus centura în joc a fost împotriva unui alt columbian, Fulgencio Zuniga, la 13 martie 2009, în care românul l-a surclasat categoric pe adversarul său, printr-un KO tehnic în repriza a patra. Bute şi-a pus apoi din nou centura în joc, la 29 noiembrie 2009, la Quebec, în faţa mexicanului Librado Andrade, pe care l-a trimis la podea după patru reprize.

Pugilistul român şi-a apărat pentru a cincea oară titlul mondial în faţa columbianului Edison "Pantera" Miranda, într-o gală ce a avut loc la 17 aprilie, la Centre Bell din Montreal (Canada). După ce a câştigat primele două reprize, Bute a reuşit să-l pună la podea pe Miranda în runda a treia, columbianul fiind numărat de arbitru şi nemaiputând continua meciul. Bute i-a "aplicat" lui Miranda un upercut de stânga în bărbie, românul fiind declarat învingător în minutul 1 şi 22 de secunde din repriza a treia.

A şasea oară când Lucian Bute şi-a păstrat centura de campion mondial a fost la data de 16 octombrie, la Montreal, când l-a învins tot prin KO pe americanul Jesse Brinkley. Românul a reuşit să-l trimită la podea pe adversarul său în repriza a noua.

În 20 martie, Lucian Bute şi-a apărat titlul mondial IBF la categoria supermijlocie pentru a şaptea oară consecutiv, după ce l-a învins pe irlandezul Brian Magee, prin KO tehnic în repriza a zecea.

În 9 iulie, la Bucureşti, Bute a reuşit să-şi păstreze centura pentru a opta oară după ce l-a învins prin KO în repriza a patra pe francezul Jean Paul Mendy.

Campionul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, Lucian Bute, l-a învins, la 5 noiembrie, pe jamaicanul Glen Johnson în 12 reprize şi şi-a apărat cu succes centura mondială pentru a noua oară consecutiv.

Până acum, Lucian Bute a mai avut o singură dată probleme în meciurile pe care le-a disputat cu titlul pe masă. S-a întâmplat în primul meci cu Andrade, când, riscând pe final, românul a recepţionat o lovitură care i-a pus în pericol centura. În meciul revanşa, Bute a câştigat într-o manieră categorică, prin KO.

Lucian Bute, în vârstă de 32 de ani, are acum 30 de victorii la profesionişti, din care 24 prin KO şi o înfrângere prin KO.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net