Cantonamentul de vis pentru lotul feminin de box: 75 de zile la mare!

Ultima actualizare:

    Claudia Nechita si Cristina Cosma se antrenează și în apă
Claudia Nechita si Cristina Cosma se antrenează și în apă

După mai bine de o lună de pregătire la Izvorani și Lia Manoliu, componentele loctului national cele mai dure sportive din ring sunt pentru următoarele două luni și jumătate în alt cantonament, la mare.

Au două antrenamente zilnic, iar primul începe la ora 8.00 când temperatura urcă la aproape 30 de grade. „E super, mai ales că suntem aici la mare, ne facem și antrenamentele foarte bine, îmbinăm utilul cu plăcutul, facem și plajă, înotăm. Facem și antrenamente în apă, facem box cu umbra, înotăm și combinăm”, a declarat  Claudia Nechita, una dintre componentele lotului. „Mi-am dorit foarte mult să mă întorc la pregătire, plus că aici este foarte frumos, facem joculețe și e foarte bine, mai ales că suntem din nou împreună”, spune și o altă pugilistă, Cristina Cosma.

Antrenor al lotului național, Adrian Lăcătuș este obișnuit cu cantonamentele la mare, în fiecare an elevele sale făcând un stagiu de pregătire pe plajă. „Tot răul spre bine. Nu am vrut neapărat să venim să stăm atât timp aici, dar conjunctura a făcut în felul acesta și atunci nu pot să spun că e rău. Ne lipsesc competițiile, dar e bine că ne putem ocupa de pregătire. În rest e OK, ce pot să spun, cine nu vrea să stea două luni la mare?”, a spus tehnicianul pentru Sportsnet.

Pugilistele spun că această perioadă este cea mai dificilă din viața lor profesională și așteaptă cu nerăbdare ziua în care vor urca din nou în ring. ”Fetele sunt dornice de muncă, așteptăm competițiile, vrem să intrăm în competiție, ne dorim să ne calificăm și să facem ca toată lumea să fie mândră de performanțele lor. Eu consider că un antrenor e mai mult un părinte și dacă fetele se simt bine, sigur trag la antrenament și se pregătesc așa cum trebuie și până la urmă avem același țel acela de a câștiga medalii și de a câștiga bani”, a mai spus Lăcătuș.

Tehnicianul nu concepe ca Jocurile Olimpice de la anul, de la Tokyo, să nu se țină, chiar dacă sunt deja voci care pun sub semnul întrebării disputarea competiției în contextul mondial actual legat de pandemie. „Eu sunt convins că se va ține, pentru că au fost și alte probleme de genul Pandemiei peste care am trecut, sper să trecem și peste asta. Eu cred că la anul vom merge la turnee, ne vom califica și vom merge la Olimpiadă. Cu două sportive!”, a declarat el.

Până acum, România are un singur boxer calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2021, Cosmin Gîrleanu, la categoria 52 de kilograme.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net