Candidatura oraşului Munchen la JO 2018, ameninţată de agricultori

Ultima actualizare:

Primele două localităţi au depus dosarul de candidatură final, la sediul Comitetului Internaţional Olimpic, luni, iar metropola germană o zi mai târziu. Din acest moment, reprezentanţii Comisiei de Evaluare va vizita cele trei oraşe, iar apoi vor înainta un raport în baza căruia se va face alegerea gazdei JO de iarnă din 2018.

Niciunul dintre ele nu este favorit. Pyeongchang candidează pentru a treia oară, fiind învins de Vancouver (pentru ediţia din 2010) şi Soci (pentru 2014). Cu toate acestea, sud-coreenii sunt optimişti. "Suntem convinşi că am pus la punct dosarul şi că proiectul nostru este atractiv", a declarat Cho Yang-ho, preşedintele Comitetului Olimpic Sud-Coreean.

Nici Annecy nu stă pe roze, însă Munchen pare a fi cel mai ameninţat. Candidatura oraşului german este periclitată de agricultorii bavarezi, care nu sunt de acord ca terenurile lor să fie utilizate în timpul Jocurilor Olimpice. Promotorii proiectului au anunţat că vor ajunge la un acord în săptămânile ce vin, însă fermierii din Garmish-Partenkirchen susţin că nu vor ceda.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net