Campioanele europene la tenis de masă au petrecut după o lună

tenis_de_masa_campioane_eurpene_petrecere.jpg

Campioanele europene la tenis de masă au petrecut înainte de a pleca la cluburi
Campioanele europene la tenis de masă au petrecut înainte de a pleca la cluburi

Jucătoarele din echipa națională de tenis de masă a României au sărbătorit cum se cuvine câștigarea celui de-al doilea titlu european consecutiv.

După antrenamente, cantonamente și emoțiile din marile competiții, a venit timpul ca tenismenele să sărbătorească performanța realizată la Campionatul European de la Nantes (Franța). La petrecere au participat jucătoarele, staff-ul tehnic, dar și conducerea Federației Române de Tenis de Masă. ”Suntem acasă, suntem fericite, fără meciuri și ne bucurăm că suntem împreună cu toții: fetele, staff-ul, federația. Ne putem bucura, în sfârșit, de succes”, a declarat Eliza Samara.

“Era și timpul să ne petrecem un pic, pentru că după ce s-a terminat Campionatul European, fiecare a avut meciuri la club și n-am reușit să sărbătorim împreună”, a afirmat și Bernadette Szocs.

Obiectiv: al treilea titlu european consecutiv

Echipa națională a României a disputat nu mai puțin de șase finale europene în ultimii zece ani, câștigând ultimele două ediții ale competiției continentale: în 2017, în Luxembrug, și în 2019, în Franța. În 2021, Campionatul European de tenis de masă va avea loc la Cluj Napoca, iar româncele sunt hotărâte să cucerească al treilea titlu consecutiv chiar în fața propriilor suporteri. “Sperăm ca peste doi ani, la Cluj, să repetăm acest rezultat, să facem un trio frumos și, în fața spectatorilor români, să facem o surpriză. Românii să ne vadă și să înțeleagă ce înseamnă sportul nostru, ce înseamnă să muncești ca să ajungi la un rezultat așa de mare și să vadă câtă muncă este de la începutul concursului până la sfârșit”, spune Daniela Dodean Monteiro și pe față I se citește nerăbdarea cu care așteaptă acel European din 2021.

Până la acea competiție, Eliza Samara, Daniela Dodean și Bernadette Szocs visează la o medalie olimpică la Tokyo, singura care lipsește din palmaresul tenisului de masă românesc. “Există o mare presiune, pentru că ne dorim foarte mult medalia. Ultima dată am luat un loc 5, am pierdut la muchie de cuțit o medalie. De data aceasta vom încerca să ne autodepășim, să câștigăm împotriva reprezentantelor Asiei și să reușim să câștigăm prima medalie olimpică”, dezvoluie Dana Dodean Monteiro visul cu care ea și coechipierele sale abordează competiția de anul viitor, de la Tokyo.

Tenisul de masă a fost inclus în programul olimpic la ediția de la Seul, în 1988. Prima participare a României în competiția olimpică de tenis de masă a avut loc în 1992, la Barcelona. De atunci, sportivii români nu au mai lipsit de la nici o ediție a Jocurilor Olimpice. Cel mai bun rezultat individual al tenisului de masă românesc în întrecerea olimpică a fost obținut de Adrian Crișan, care a ajuns în sferturile de finală la Londra, în 2012.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1