Campioană olimpică, Simona Radiș se destăinuie: „Am vorbit cu Ancuţa şi am spus să dăm până la finiş o lovitură în plus”

Ultima actualizare:

    Ancuța Bodnar și Simona Radiș au urcat România în clasamentul pe națiuni după numărul medaliilorFoto: EPA-EFE
Ancuța Bodnar și Simona Radiș au urcat România în clasamentul pe națiuni după numărul medaliilorFoto: EPA-EFE

Stelista Simona Radiș și dinamovista Ancuța Bondar au triumfat astăzi (miercuri, 28 iulie), la Jocurile Olimpice, într-o probă, de dublu mare, la care România a mai cucerit o singură dată medalia de aur, în 1984, prin Elisabeta Lipă Oleniuc și Marioara Popescu. Acesta este primul titlul câștigat de canotorii noștri de la JO Beijing 2008 încoace. Și, totodată, titlul olimpic cu numărul 90 din istoria României.

Devenită în premieră campioană olimpică, Simona Radiș a mărturisit pentru Agerpres după festivitatea de premiere: „Simt fericire şi eliberare, pentru că au fost doi ani în care am muncit enorm de mult. Am reuşit să aducem acest rezultat mult dorit de noi şi de toată lumea. Această medalie este minunată. Încă nu realizez ce s-a întâmplat. Cred că mai am nevoie de câteva ore ca să îmi dau seama că da, noi am luat medalia de aur şi mergem acasă cu ea. Suntem fericite”, a spus stelista, care a recunoscut faptul că „a fost o cursă foarte grea. Condiţiile au fost destul de dificile, dar am reuşit să gestionăm bine toată situaţia. Pe lângă faptul că am luat medalia de aur, am reuşit să batem şi recordul olimpic, ceea ce este încă un motiv de bucurie pentru noi. Pornim cu încredere de acum încolo, pentru că drumul nostru este abia la început. Vom creşte mai frumos decât am făcut-o până acum. Suntem puternice, dar vom deveni şi mai puternice. Nu putem să spunem decât că avem încredere, că lucrurile vor decurge mult mai bine”.Campioana olimpică a vorbit și despre modul în care s-a încurajat înainte de cursă cu Ancuţa Bodnar: ”Înainte de cursă, am vorbit una cu cealaltă. Adevărul este că am avut emoţii, pentru că în subconştient mereu apar gânduri mai negative, chiar dacă nu ar trebui. Am avut tăria să le gestionăm bine. Am vorbit cu Ancuţa şi am spus să dăm până la finiş o lovitură în plus. Mereu împreună orice s-ar întâmpla! Pentru că asta facem mereu şi o facem bine”, a spus Radiș pentru agerpres.ro. Ea a  mărturisit că a primit numeroase mesaje de la oameni din țară: ”Cred că mulţi români s-au trezit de dimineaţă, pentru că am primit o grămadă de mesaje şi chiar şi acum telefonul meu şi al Ancuţei bubuie de mesaje. Sunt foarte mulţi oameni alături de noi şi nu putem decât să le mulţumim. Pentru că acest lucru chiar contează. Simţim energia pozitivă şi primim încredere prin aceste încurajări. Chiar înainte de ora 03.00, mulţi s-au trezit, pentru că primeam deja mesaje”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net