Campioană mondială la bob, Florentina Iușco vrea pe podiumul olimpic la atletism

Ultima actualizare:
Florentina Iusco este mereu cu zâmbetul pe buze
Florentina Iusco este mereu cu zâmbetul pe buze

Este medaliată cu bronz la Campionatele Europene de sală din 2015 la săritura în lungime și calificată în aceeași probă la Jocurile Olimpice din acest an de la Tokyo, dar are în palmares și un titlu mondial la bob!

Florentina Iușco este una dintre puținele sportive polivalente din România. A trecut prin nu mai puțin de patru probe la atletism iar în 2018 a fost campioană mondială de tineret… la bob. Săritura în lungime rămâne însă marea dragoste a atletei în vârstă de 23 de ani.

„Am început cu înălțimea, pentru că eram destul de mică și cum la lungime erau foarte tari fetele pe vremea aceea nu aveam nicio șansă. Proba de înălțime mă avantaja atunci, eram talentată și știam că iau medalie. După ce am mai crescut, am trecut la lungime, triplusalt, 100m. La un concurs le făceam pe toate și mi-a prins foarte bine. Eram obosită, dar am învățat să sar pe fond de oboseală și îmi era ușor, când făceam o singură probă era uau. Bob am facut un an și am câștigat Campionatul Mondial de tineret. A fost o soluție de moment pentru că veneam după o perioadă în care am născut iar la atletism îmi era mult mai greu să revin. La bob am făcut multă forță și mi-a prins foarte bine. Mi-a plăcut, însă frigul a fost foarte greu de suportat. Atletismul îmi place mai mult, îl fac de 13 ani și îmi e la suflet, dar și bobul a fost frumos. Dacă sunt sportivi care vor să încerce, le recomand cu drag”, spune Florentina Iușco.

Florentina Iușco a fost campioană mondială de tineret la bob
Florentina Iușco a fost campioană mondială de tineret la bob

Principalul obiectiv al anului îl reprezintă Jocurile Olimpice, unde atleta țintește o medalie. Ea și-a realizat baremul pentru Tokyo cu o performanță de 6,92 m, nou record personal. “Se acumulează emoțiile și presiunea, muncesc mult pentru acel concurs. Cred că oricărui sportiv îi este frică să meargă acolo și să nu își demonstreze adevărata valoare, să nu concureze la potențialul lui după atâția ani de muncă. Anul ăsta mă antrenez intens, fac absolut orice e nevoie ca să fie bine la Tokyo. Obiectivul ar fi să îmi fac un record personal, aș fi mulțumită cu asta. Mă gândesc nu doar la o finală, ci la o medalie”, recunoaște Iușco.


    Florentina Iusco este mereu cu zâmbetul pe buze
Florentina Iusco este mereu cu zâmbetul pe buze

La JO din 2024 vrea să sară la lungime și la triplusalt

Florentina Iușco are planuri mari pentru ediția din 2024 a Jocurilor Olimpice. În 2013 a fost campioană mondială de cadete în probele de lungime și triplusalt. Doi ani mai târziu, în 2015, a fost medaliată cu bronz la Campionatele Europene Indoor de seniori de la Praga în proba de lungime și medaliată cu bronz la Europenele de Juniori de la Eskilstuna (Suedia) la triplusalt. “Aș vrea să mai încerc triplusaltul, pentru că mi-a plăcut foarte mult și am avut rezultate foarte bune. E posibil ca la Jocurile Olimpice din 2024 să mă vedeți și la triplusalt și la lungime. Dacă nu o să meargă o probă bine, o să știu că mai am una, o rezervă”, mai spune sportiva în vârstă de 23 de ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net