Campioană a Exatlonului, Andreea Arsine a ocupat locul 4 la CN de atletism

arsine-andreea-mars-20km-nationale-pitesti-2019.jpg

Andreea Arsine a ocupat locul 4 la CN în proba de 20 km marș
Andreea Arsine a ocupat locul 4 la CN în proba de 20 km marș
Foto: Facebook / Andreea Arsine

Câștigătoare a sezonului 3 din Exatlon, în această primăvară, Andreea Arsine (30 de ani) a revenit în competiție. Cu toate că s-a resimțit după o serie de accidentări, sportiva legitimată la CSU Galați s-a clasat pe locul 4 în prba de 20 kilometri marș la Campionatul Național de atletism de la Pitești.

Originară din Botoșani, atleta a postat următorul mesaj pe Faceebook: ”Astăzi ma mulțumesc cu locul 4 la campionatul național de 20 km. Din păcate, nu am reușit sa acumulez volumul de muncă necesar pentru a fi în formă pentru acest concurs. Accidentările de la Exatlon nu s-au vindecat complet, iar din pregătirea reușită m-am pricopsit cu ceva accidentări noi. Însă sunt mulțumită ca am reușit sa termin cursa și ca după 9 luni de absență competițională chiar stau bine. Revenim din septembrie cu forțe proaspete. Vă super mulțumesc de încurajări și susținere!”
Formată ca atletă la LPS Botoșani, sub îndrumarea Mihaelei Ungureanu și a lui Florin Melinte, legitimată apoi la CS Botoșani, unde a fost pregătită de Dan Mighiu, Andreea a fost nevoită să abandoneze sportul de performanță la 21 de ani din cauza lipsei condițiilor propice de pregătire. A lucrat ca factor poștal la Poșta Română până în 2013, când s-a întors în competiție în memoria tatălui ei, care a murit în acea toamnă. În 2015, la Naționalele de la Pitești, a stabilit recordul personal în proba de 10 km marș (45:39), iar în aprilie 2016 și-a îndeplinit baremul pentru Jocurile Olimpice de la Rio, acoperind cei 20 km marș în o oră, 35 de minute și 45 de secunde. La JO 2016 a ocupat locul 45 din 71 de participante.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1