Bute revine în ring

Ultima actualizare:

    Bute a pierdut centura IBF la categoria supermijlocie în mai 2012, când a fost învins de britanicul Carl FrochFoto: Mediafax
Bute a pierdut centura IBF la categoria supermijlocie în mai 2012, când a fost învins de britanicul Carl FrochFoto: Mediafax

Când toţi credeau că se va lăsa, Lucian Bute a făcut anunţul-şoc! Revine în ring. Pugilistul român nu a dezvăluit adversarul, dar a precizat că meciul va avea loc la 6 decembrie. În prezent, Bute nu are antrenor, după ce în martie a rupt contractul cu Stephane Larouche.

“E oficial - următorul meci pe 6 decembrie... amănunte în curând ... staţi aproape...”. Aşa a sunat anunţul făcut de Bute pe contul său de Facebook. Gălăţeanul n-a mai boxat din luna ianuarie, când, la Montreal, a fost învins la puncte de canadianul Jean Pascal, într-un meci contând pentru centurile WBC Diamond şi NABF la categoria semigrea. Atunci, s-a pus problema ca Lucian să o termine cu boxul profesionist, însă el a promis că se va gândi mult până va lua o decizie radicală. Primul lucru pe care l-a făcut însă, la două luni de la acea înfrângere, a fost să renunţe la antrenorul său, Stephane Larouche.

Se va lupta după o pauză de 11 luni

”Mă simt excelent, mă voi întoarce în ring. Nu ştiu dacă la finele acestui an sau în 2015 îmi doresc revanşa cu Jean Pascal. În ce îl priveşte pe Stephane, el este un prieten al meu, într-un fel sau altul va fi alături de mine în viitor”, a punctat Bute la momentul respectiv. Între timp, românul n-a stat degeaba şi a revenit la sală. A avut mai mulţi antrenori de ”ocazie”, cel mai renumit dintre cei cu care a lucrat fiind Pedro Diaz, cu care s-a pregătit zece zile în Florida. ” Când am văzut ce a făcut cu Pacquiao, un stângaci, dar şi cu ceilalţi sportivi pe care i-a făcut campioni mondiali, mi-am spus că mi-ar plăcea să lucrez cu el. După 20 de ani, noul meu antrenor nu mă va schimba complet. El poate să mă îmbunătăţească. Uneori e suficient să faci o schimbare. Îţi oferă o nouă viaţă, o stare de spirit nouă”, a spus atunci Bute. 

S-a relaxat în România

Pe lângă antrenamentele din SUA și Canada, Lucian a avut timp și de câteva zile de relaxare. Pugilistul a ales să vină în vacanță în România, cu atât mai mult cu cât a dorit să onoreze invitația Alinei Dumitru, campioană olimpică la judo, care s-a măritat în urmă cu o săptămână. Evenimentul a avut loc la Bușteni, acolo unde și Lucian s-a a făcut cununia civilă cu iubita sa, Elena. 

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net