Bute e gata de meciul vieţii

19-sport-bute-gettyimages-526738162.jpg

Lucian Bute va reveni în ring după 10 luni
Foto: Guliver/ GettyImages

Lucian Bute se află în faţa unuia dintre cele mai importante meciuri din carieră. La capătul lui, va şti dacă mai rămâne sau nu în boxul profesionist.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, la Quebec, Lucian Bute va lupta contra columbianului Eleider Alvarez, într-un meci de totul sau nimic. Dacă va câştiga, atunci românul va avea şansa de a lupta din nou pentru o centură mondială. Dacă va pierde, cariera sportivului din Galaţi se va încheia. „Sunt foarte încrezător. Îl respect pe Alvarez, este neînvins, dar eu am avut cele mai bune momente din cariera de boxer profesionist aici, în Quebec, şi sunt sigur că voi trăi din nou un astfel de moment vineri seară. Şi va fi un meci spectaculos pentru fani”, a spus Bute, care se simte în mare formă. 

Şi antrenorul românului, Howard Grant, este încrezător în şansele sportivului său: „Lucian a avut cel mai bun cantonament al carierei sale. A avut mai multă energie în această perioadă de pregătire decât în cele dinaintea confruntărilor cu James DeGale şi Badou Jack”, a explicat Grant.

Învingătorul meciului de la Quebec va lupta apoi cu Adonis Stevenson, posibil pentru titlul WBC la categoria semigrea, la 22 sau 24 aprilie.

Pentru românul de 37 de ani, această partidă este una specială şi din alt punct de vedere: e primul meci după cel din 30 aprilie 2016, cu Badou Jack. Lupta s-a încheiat la egalitate, dar Bute a fost depistat pozitiv la un test antidoping efectuat după meci. Pugilistul nostru a afirmat în repetate rânduri, după ce a fost depistat pozitiv, că nu a luat cu bună ştiinţă un produs interzis în sport şi că va acţiona în instanţă laboratorul care a preparat suplimentul care conţinea substanţa respectivă. La 25 noiembrie, Comisia de box şi wrestling din Washington DC a anunţat că a acceptat explicaţiile lui Lucian Bute, conform cărora substanţa cu care a fost depistat pozitiv a provenit dintr-un supliment contaminat, astfel că boxerul va putea lupta din nou. Cele două părţi au ajuns la un acord ca Bute să doneze 50.000 de dolari programului WBC de luptă împotriva dopajului. În plus, el a acceptat o “suspendare teoretică” de şase luni, care s-a încheiat la 6 noiembrie.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1