Brazilianul Nelson Piquet jr, acuzat de oficalii formaţiei Renault

Ultima actualizare:

"Mi se pare că în toate declaraţiile şi raporturile externe pe care le-am citit, lipseşte un punct esenţial, şi anume faptul că ideea accidentului a fost în întregime concepută de Nelson Piquet Jr. El a fost primul care m-a abordat cu această idee", a acuzat fostul director tehnic al echipei Ferrari, Pat Symonds într-o scrisoare către FIA.

Renault a ajuns la aceeaşi concluzie, la capătul unei anchete interne realizate de cabinetul său de avocaţi. Un membru neidentificat al scuderiei, pe care Renault l-a numit 'denunţătorul', a prezentat următoarea versiune asupra faptelor:

'a. Nelson Piquet Jr. l-a abordat pe Pat Symonds după calificări, pe 27 septembrie 2008, şi i-a sugerat ideea unui accident deliberat, pentru a compensa slaba lui performanţă din calificări.

b. Symonds i-a menţionat ideea lui Briatore (fostul manager al Renault - n. red.).

c. Strategia (de cursă, orchestrată de Symonds) a fost conformă complotului.

d. Din câte ştie denunţătorul, nicio altă persoană nu a fost implicată în complot'.

Piquet Jr., care a dezvăluit înşelătoria doar după ce a fost concediat de Renault, a obţinut imunitate din partea FIA, în schimbul mărturiei sale, şi nu a primit nicio sancţiune. Echipa Renault va fi exclusă definitiv din Formula 1 dacă va comite o infracţiune gravă în următorii doi ani, în timp ce Flavio Briatore a fost suspendat pe viaţă, iar Pat Symonds a primit o suspendare pe 5 ani.

Accidentul de anul trecut de la Singapore a fost produs cu scopul de a favoriza victoria coechipierului lui Piquet Jr., spaniolul Fernando Alonso, care de altfel avea să câştige cursa. FIA a stabilit că Alonso nu a fost implicat în această înşelătorie.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net