Boris Becker, Elisabeta Lipă și Mihai Covaliu joacă la București cu cei mai buni șahlști din lume

Ultima actualizare:

    Boris BeckerFoto: Star Press CINNEMON RED
Boris BeckerFoto: Star Press CINNEMON RED

Alături de Boris Becker, mari campioni ai sportului românesc se întrec cu cei mai mari șahiști ai lumii la Superbet Rapid & Blitz Chess.

Alături de Boris Becker, mari campioni ai sportului românesc, precum Virgil Stănescu, Mihai Covaliu, Marius Urzică și Elisabeta Lipă au acceptat provocarea de a se confrunta cu 10 dintre marii maeștri ai sportului minții, la etapa Superbet Rapid & Blitz Chess. Aceștia vor fi cei care vor face prima mutare în cadrul evenimentului desfășurat la București, între 6-10 noiembrie, sub egida Grand Chess Tour, organizat de Fundația Superbet.

Mizele importante ale competiției sunt premiile puse în joc, în valoare de 150.000 de dolari, dar și punctele care vor influența decisiv clasamentul care va desemna lista participanților la marea finală Grand Chess Tour, din 2 decembrie, de la Londra.

Săptămâna șahului internațional începe miercuri la București

Astfel, între 6 și 10 noiembrie, la Stejarii Country Club, 10 jucători cu palmaresuri impresionante se vor lupta contra cronometru. Printre ei, se regăsesc Fabiano Caruana (SUA) vicecampion mondial, marele rival al lui Magnus Carlsen – campionul en-titre al sportului minții, Levon Aronian, câștigător al medaliei de aur la Olimpiada de Șah și câștigător al Campionatului Mondial de Șah în 2017, Wesley So (SUA), triplu campion național în Filipine, dar și Sergey Karjakin (Rusia) care deține recordul pentru cel mai tânăr câștigător al titlului de Mare Maestru, de la vârsta de 12 ani.

Programul fiecărei zile de competiție începe la ora 15:00, ultima rundă de Rapid fiind programată la 18:00, iar de Blitz la 19:00. Programul complet poate fi consultat aici.

Evenimentul marchează și o premieră: prima ediție SuperChess Cup, competiție adresată celor mai strălucite minți ale șahului românesc. Jucătorii români își vor disputa supremația de-a lungul celor 9 runde de șah-rapid și 18 de blitz, iar valoarea premiilor la acest turneu național însumează 15.000 USD.

Superbet Rapid & Blitz Chess poate fi urmărit integral live pe site-ul: www.grandchesstour.org.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net