Bogdan Burcea a condus primele antrenamente ale naționalei feminine de handbal

Ultima actualizare:

    Bogdan Burcea discută cu jucătoarele prezente la antrenamentul echipei României Foto: Sport Pictures
Bogdan Burcea discută cu jucătoarele prezente la antrenamentul echipei României Foto: Sport Pictures

Craioveanul Bogdan Burcea speră să poată conta pe serviciile Cristinei Neagu la turneul de calificare la JO de la Tokyo, la sfârșitul lui martie

La echipa feminină de handbal a României, Bogdan Burcea va fi secundat de Robert Licu. Aceștia au condus primul mini-stagiu de pregătire, zilele acestea, în Sala Apollo din București. Noul antrenor al naționalei a vorbit despre desemnarea sa în acest post: “Gheorghe Tadici m-a propus în Comisia Tehnică și am fost votat de zece dintre colegi. Nu mă așteptam. E un lucru care mă obligă. Reprezint această breaslă a antrenorilor români și, cu suportul lor la echipele de club, sunt convins că vom face cele mai bune alegeri pentru a duce această echipă la Jocurile Olimpice”. Succesor al suedezului Tomas Ryde, antrenorul care a câștigat Cupa EHF cu SCM Craiova, în 2018, și-a expus planurile înaintea antrenamentului de luni, din Sala Apollo: “Ne vom angrena în acest proiect în următoarele două luni pentru a ne atinge obiectivele. Zilele de pregătire sunt foarte puține. Nu vom încerca să inventăm handbalul, însă vom impune o strategie pentru acest turneu, astfel încât să obținem calificarea la Jocurile Olimpice. Ușa echipei naționale este deschisă oricărei sportive, indiferent de vârstă. Ne interesează jucătoarele care pot performa, care din punct de vedere mental și fizic se pot alinia la cerințele înaltei performanțe”, a spus tehnicianul, care s-a referit apoi la Cristina Neagu: ”Sper să fie sănătoasă. Este o fată care își face treaba profesionist și care a dat o pildă la ultimul Campionat Mondial, jucând nerefăcută. De la Neagu știm ce să așteptăm. Important este ca toată lumea să vină aproape de performanțele ei”.Găzduit de Podgorica (Muntenegru), în perioada 20-22 martie, turneul de calificare la JO include, alături de România, reprezentativele din Muntenegru, Norvegia și Kazahstan. Primele două clasate vor merge la Tokyo.

Probleme medicale pentru Neagu și Dedu

La prima acțiune a lotului național feminin de după Mondialul din Japonia au fost convocate 20 de jucătoare. Cristina Neagu și Denisa Dedu nu au participat la primul antrenament, luni, din cauza unor probleme medicale. Totodată, au fost prezente nouă handbaliste care nu au evoluat la CM, în decembrie trecut: Raluca Kelemen, Alexandra Severin, Dana Abed-Kader (HC Zalău), Andreea Rotaru, Alina Ilie (Gloria Buzău), Ana Maria Țicu, Ana Maria Savu (SCM Craiova), Nicoleta Dincă (Gloria Bistrița), Bianca Tiron (Dunărea Brăila). 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net