Blestemul finalelor

Ultima actualizare:

    Monica Niculescu  a rămas în continuare  fără titlu WTA la simplu
Monica Niculescu a rămas în continuare fără titlu WTA la simplu

Turneul din Luxemburg reprezintă pentru Monica Niculescu extazul şi agonia. A ajuns în finalele ultimilor doi ani, dar de fiecare dată a fost  învinsă. Ieri, cea care a întrecut-o în meciul decisiv a fost fostul lider mondial Venus Williams.

Monica a ratat o şansă mare. Nu a profitat de serviciul inexplicabil de slab al americancei ajunsă acum pe locul 41 în lume şi a ratat o groază de oportunităţi. Scorul final, 6-2, 6-3, înregistrat într-o oră şi 23 de minure, confirmă, din păcate, realitatea de forţe din teren.

După o săptămână extraordinară, în care a învins adversare foarte bine cotate - în turul secund a eliminat-o pe a 19-a jucătoare a lumii, Julia Goerges - Monica a resimţit oboseala iar acest lucru s-a văzut pe teren.

Nu i-a pus probleme americancei, care a cucerit astfel cel de-al 44-lea titlu al carierei. Monica, deşi a rămas fără trofeu câştigat în concursurile WTA de simplu, rămâne cu marea satisfacţie a obţinerii celui mai valoros rezultat din sezon chiar la ultimul turneu din circuit. Pentru acest rezultat, ea va primi 200 de puncte şi 19.000 de dolari.

Absentă două luni în vară, din cauza unei fracturi de stres la mâna stângă, ea a căzut foarte mult în clasament, acolo unde a picat de pe locul 28 pe 70. Revenirea nu a fost spectaculoasă, ea pierzând de mai multe ori în primul tur. De aceea, a şi spus că atingerea finalei în Luxemburg este un rezultat mai mult decât bun pentru ea.

„Am văzut tragerea la sorţi şi era atât de puternică încât nu am avut nici un fel de aşteptări. Nu mi-a mers foarte bine în acest sezon din cauza accidentării şi nu e uşor să revii după aşa ceva. Aşa că nu mă aşteptam la nimic când a început turneul, dar sunt foarte fericită că am reuşit să îmi apăr finala jucată aici anul trecut", a declarat Monica Niculescu. Ea a fost învinsă anul trecut în ultimul act al acestui turneu de actualul lider mondial, Victoria Azarenka.

Aseară, după închiderea ediţiei, Monica Niculescu a jucat, alături de Irina Begu, în finala probei de dublu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net