Bianca Bazaliu revine după 9 luni în Europa

Ultima actualizare:

    Bianca Bazaliu a fost suspendată nouă luniFOTO: Sportpictures.eu
Bianca Bazaliu a fost suspendată nouă luniFOTO: Sportpictures.eu

CSM București va începe duminică o nouă campanie în Liga Campionilor la handbal feminin. Primul meci va fi contra uneia dintre favorite, Metz, partidă în care ar putea redebuta în Europa interul Bianca Bazaliu, revenită pe teren după nouă luni de suspendare în cazul ”Corona”.

Handbalista a fost împrumutată de CSM un sezon la Brașov, acolo unde a fost implicată, alături de toate coechipierele, în episodul care a zguduit sportul românesc. Fetele au folosit  o terapie interzisă – cu laser intravenos – și au primit suspendări între 15 luni și patru ani. Ulterior, unele pedepse au fost înghețate. ”Este uimitor că după atâtea luni sunt din nou într-o echipă și mă bucur că m-am reîntors la CSM București. Îmi doresc cât mai multe trofee. Este important ca toată lumea să fie sănătoasă. A fost o perioadă mai grea decât dacă aș fi fost accidentată, pentru că nu am avut deloc voie în sală. Mi-a fost foarte greu să mă uit la handbal, cel puțin imediat după evenimente. A trebuit încet-încet să accept acest lucru și să merg mai departe. Am învățat că nu trebuie să am încredere în nimeni, pentru că eu asta am pățit: am avut încredere în oameni și aceștia m-au trădat. Cu siguranță acum sunt mai puternică. Mi-a fost dor de handbal, visam că joc. Uneori plângeam în somn că nu pot să joc în realitate. Mi-a fost foarte, foarte greu, nu m-am așteptat niciodată să ajung în situația aceasta și să simt ce am simțit în ultimele nouă luni”, a declarat Bianca Bazaliu pentru Sportsnet.

Meciul CSM București - Metz are loc duminică, la ora 17.00

Dacă pentru ce mai mulți sportivi pandemia de coronavirus a fost un blocaj, pentru Bianca a fost un real ajutor. ”Pandemia de coronavirus m-a ajutat foarte mult. Sunt nouă luni în care eu nu am făcut absolut deloc handbal... Dacă fetele se antrenau, era o diferență uriașă... Noi am fi fost sub pământ, iar ele pe Lună! Așa, datorită pandemiei, nu am pierdut atât de mult față de ele, deci, cumva, pandemia m-a ajutat”, recunoaște jucătoarea noastră.

Dornică de a juca din nou, Bianza Bazaliu își pune speranțele în jocul de duminică. ”Meciul cu Metz este dificil, dar avem o echipă cu experiență și trebuie să câștigăm. Vreau să joc, să-mi ajut echipa, să demonstrez că sunt puternică și să reușim o victorie”, a mai spus ea.

Partida dintre CSM și Metz va avea loc duminică, de la ora 17.00

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net