Bellu şi Bitang se întorc la lot. Ne calificăm la Rio?

Ultima actualizare:

    Octavian Bellu şi Mariana Bitang
Octavian Bellu şi Mariana Bitang

Antrenorii Octavian Bellu şi Mariana Bitang vor reveni la conducerea lotului olimpic de gimnastică feminină, ei urmând a pregăti echipa României în vederea calificării la JO din 2016, dar şi la competiţia de la Rio, dacă sportivele se vor califica în urma turneului preolimpic din luna aprilie.

Marţi seară, Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) a transmis un comunicat oficial, privind revenirea celor doi antrenori la lotul olimpic feminin.

"În urma discuţiilor avute atât cu FR Gimnastică, cât şi cu reprezentanţii MTS, antrenorii Mariana Bitang şi Octavian Bellu, cu un palmares cumulat format din peste 400 de medalii, au decis să revină la conducerea lotului naţional de gimnastică, sprijinind astfel pregătirea sportivelor până la turneul de recalificare organizat sub egida FIG (turneul preolimpic - n.r.), din luna aprilie a anului 2016. Antrenorii Mariana Bitang şi Octavian Bellu au hotărât să suspende colaborarea cu FR Gimnastică în luna aprilie a anului 2014, în contextul unor probleme familiale foarte serioase", se arată în comunicatul MTS.

Potrivit surselor federale, cei doi tehnicieni, care au condus gimnastele tricolore la ultimele şase ediţii de Jocuri Olimpice, ar urma să se alăture oficial lotului de la Izvorani, începând cu 15 decembrie.

Bellu şi Bitang se ocupă deja de recuperarea unora dintre gimnastele cu probleme de sănătate, între care se numără şi Cătălina Ponor, operată la tendonul unui picior.

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net