Bătaia inventată în Noua Zeelandă l-a costat pe Bastareaud locul printre "cocoşi"

Ultima actualizare:

Franţa are ceva probleme de efectiv înaintea debutului Turneului celor 6 Naţiuni, care se va produce în 5 februarie. Printre absenţii din motive medicale se numără Jerome Schuster, Romain Millo-Chluski şi Dimitri Szarzewski. Nici Mathieu Bastareaud nu a fost reţinut, jucătorul lui Stade Francais, care a putut fi văzut în decembrie, la Bucureşti, plătind în continuare pentru minciuna spusă în timpul turneului în Noua Zeelandă, în 2009...

Ziariştii francezi cred că acesta a pierdut definitiv echipa Franţei. Iar Marc Lievremont a ţinut să declare: "Am sentimentul că nu sunt bine înţeles. El nu a dovedit că poate fi competitiv. Nu putem decât să regretăm fiindcă el are un imens potenţial". Antrenorul Franţei a spus că în cazul accidentării celui de-al doilea centru va face apel, în primul rând, la Malzieu pentru a-l înlocui pe Poitrenaud, înainte de a-l solicita pe Florian Fritz.

În vârstă de 23 de ani, centrul lui Stade Francais este cunoscut ca un tip de mare viteză în ciuda gabaritului potrivit mai degrabă unui înaintaş (1,83 m şi 114 kg). Bastareaud a devenit şi mai cunoscut vara trecută, când a fost implicat într-un scandal de proporţii. Participant în vara lui 2009, la turneul în Noua Zeelandă, cu echipa de rugby a Franţei, el a suferit un traumatism facial după al doilea meci al "cocoşilor" cu selecţionata All Blacks... Mai întâi, le-a spus antrenorilor că a fost bătut de patru sau cinci neozeelandezi, la orele 3 noaptea, pe când se întorcea la hotel. Conducătorii Federaţiei Franceze de Rugby (FFR) i-au informat pe neozeelandezi despre acest incident, iar Bastareaud s-a întors acasă fără a dori să depună plângerea împotriva agresorilor... Premierul neozeelandez John Key şi-a cerut public scuze pentru cele întâmplate şi a promis că vinovaţii vor fi prinşi.

Cum Noua Zeelandă va găzduit turneul final al Cupei Mondiale din 2011 s-a deschis o anchetă, afacerea devenind publică. Poliţia a studiat înregistrările video de la hotel şi a descoperit că Bastareaud a venit alături de doi colegi, Louis Picamoles şi Fulgence Ouedtaogo, şi de două femei, în jurul orei 5.22... Şi că el era bine-mersi!

Strâns cu uşa, rugbystul francez a recunoscut că a minţit: "Vreau să revin asupra incidentului din Noua Zeelandă. Vreau ca toată lumea să ştie adevărul. Când am ajuns la hotel eram beat... Am căzut în cameră şi m-am lovit de noptieră... Mi-am spart obrazul. Am fost îngrozit. Am intrat în panică şi am crezut că voi părăsi echipa Franţei. Am spus acea poveste crezând că lucrurile vor rămâne aşa... Atunci când am văzut ce amploare ia totul am decis să spun adevărul. Îmi cer scuze faţă de Federaţia Neozeelandeză, faţă de oraşul Wellington, faţă de jucătorii şi antrenorii echipei Franţei... Şi faţă de prietenii şi toţi cei care au fost atinşi de această întâmplare", a mărturisit Bastareaud.

În urma acestei mărturisiri premierul francez Francois Fillon a fost nevoit să îi transmită scuzele sale omologului neozeelandez. Acelaşi lucru l-a făcut şi preşedintele Federaţiei Franceze de Rugby, iar Bastareaud a fost suspendat... Până în februarie 2010, când a fost reprimit la lot. 

Lotul Franţei pentru Turneul celor 6 Naţiuni

INAINTAŞI: Marconnet, Domingo, Servat, Guirado, Ducalcon, Mas, Nallet, Pierre, Thion, Papé, Chabal, Harinordoquy, Dusautoir, Ouedraogo, Lapandry, Bonnaire.

TREISFERTURI:  Parra, Yachvili, Trinh-Duc, Skrela, Traille, Jauzion, Mermoz, Marty, Rougerie, Palisson, Médard, Huget, Clerc, Poitrenaud.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net