Cele mai grave accidente din Formula 1. Top 5 dezastre pe circuit

Ultima actualizare:

    Moartea lui Senna se înscrie între cele mai grave accidente din Formula 1Foto Click!
Moartea lui Senna se înscrie între cele mai grave accidente din Formula 1Foto Click!

Sporturile cu motor au atras tot timpul oamenii ahtiaţi după adrenalină. Fie că e vorba de două sau patru roţi, competiţiile care au angrenat sute de cai putere ne-au oferit, inevitabil, şi multe tragedii. În aceste condiţii, iată un clasament cu cele mai grave accidente din Formula 1. Cum în viaţă nu toate ţin doar de talent, ci şi de noroc, victimele sunt de tot soiul.

Pe locul 5 în topul cu cele mai grave accidente din Formula 1 se clasează ciocnirea SF dintre Jacques Villeneuve şi Ralf Schumacher. Accidentul s-a produs în 2001, în Marele Premiu al Australiei, de la Melbourne, când maşina lui Villeneuve a intrat în spatele celei conduse de Ralf şi a zburat în aer, oprindu-se direct în parapet. Piloţii au scăpat cu viaţă, dar un ofiţer de cursă lovit de o roată desprinsă din bolidul canadianului a murit în acea zi la spital.

Apoi urmează unul dintre cele mai celebre accidente din istoria acestui sport, după care s-a făcut şi un film la Hollywood. Victima se numeşte Niki Lauda, austriacul care în 1976, pe circuitul de la Nurburgring, a fost la un pas să-şi piardă viaţa. Bolidul acestuia a alunecat pe pista udă de la ploaie şi s-a lovit în flăcări de parapet. Lauda a suferit arsuri pe faţă cu care a rămas toată viaţa, dar n-a murit şi este în continuare unul dintre legendele Formulei 1.

Cele mai grave accidente din Formula 1, copie la indigo după "Final Destination"

Pe 8 mai 1982 s-a produs însă cu adevărat unul dintre cele mai grave accidente din Formula 1, care s-a lăsat cu moartea pilotului. Canadianul Gilles Villeneuve a decedat la Zolder, în calificările pentru Marele Premiu al Belgiei, încercând la ultimul tur să recuperareze o sutime de secundă faţă de adversarul său, având cauciucuri uzate.

În 1977, în Africa de Sud, pe circuitul de la Kyalami, s-a produs un alt accident mortal, care l-a avut ca victimă pe Tom Price. Coliziunea care i-a fost fatală acestuia s-a desfăşurat parcă după scenariul unuia dintre episoadele din "Final Destination", filmul în care tuturor actorilor le e sortit să moară. Motorul unei maşini a luat foc, doi tehnicieni au intrat pe pistă pentru a stinge focul, dar la întoarcere n-au fost atenţi şi Price, nevăzându-l, a intrat în cel care căra extinctorul.

Ambii au murit pe loc, pilotul pentru că extinctorul greu de 20 de kg l-a lovit cu o forţă incredibilă direct în cap, iar inginerul din cauza loviturii maşinii la 127 de km pe oră.

Decesul lui Price a fost unul dintre cele mai grave accidente din Formula 1, dar şi cel mai ghinionist

Pe 1 mai 1994, pe circuitul italian de la Imola, în Marele Premiu al Statului San Marino, s-a produs unul dintre cele mai grave accidente din Formula 1, dacă nu cumva primul în acest top. Asta pentru că victimă era de această dată legenda braziliană a acestui sport şi pilotul celor de la Ferrari, Ayrton Senna. Acesta s-a izbit de un zid de beton în tura a şaptea, la 218 km pe oră, neavând practic nicio şansă de supravieţuire.

Senna a rămas unul dintre cei mai mari piloţi de F1 din istorie şi moartea sa a îndoliat o lume întreagă. Ca un făcut, cu o zi înainte, în calificările aceleiaşi curse de la Imola în care a murit brazilianul, un alt pilot, Roland Ratzenberger şi-a pierdut şi el viaţa tot în urma unu accident pe pistă.

Au fost primele două accidente mortale în F1 după o pauză de 12 ani, mai exact de la decesul lui Gilles Villeneuve, de la Zolder.

Vezi mai jos video cu cele cinci accidente îngrozitoare!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net