Avem din nou flotilă de aur! Ionela şi Gianina au readus România în elita mondială

Ultima actualizare:

    Gianina Beleagă (stânga) şi Ionela Lehaci
Gianina Beleagă (stânga) şi Ionela Lehaci

Sămbătă seară, în Statele Unite, Ionela Lehaci şi Gianina Beleagă au reînnnodat o tradiţie întreruptă în 2003, an în care România a luat ultimul aur la campionatele mondiale de canotaj.

Flotila românească a revenit în forţă în elita canotajului, amintind de vremurile în care dominam categoric acest sport. După mulţi ani de suferinţă, în care medaliile la competiţia supremă au venit cu ţărâita, iar aurul a lipsit cu desăvârşire, iată că a ieşit din nou soarele şi pe strada noastră. La competiţia care s-a încheiat ieri în Florida, la Sarasota, speranţele României au stat în primul rând în barca de 8+1, dar marea surpriză a venit de la echipajul de dublu feminin categorie uşoară. Dinamovista Ionela Lehaci şi stelista Gianina Beleagă, ambele în vârstă de 22 de ani, au dat lovitura într-o probă în care au luat locul opt la Olimpiada de la Rio. Faţă de anul trecut, barca noastră şi-a păstrat componenţa, asta în timp ce celelalte naţiuni au venit cu formule noi. Astfel, româncele s-au infiltrat în lupta pentru aur, luându-le faţa la linia de finiş neozeelandezelor şi americancelor şi punând tricolorul pe cel mai înalt catarg. A fost un sentiment de împlinire pe care canotajul românesc nu l-a mai produs din 2003, de la Mondialul de la Milano, atunci când Alina Scurtu şi Mihaela Niga triumfau la două rame categorie uşoară, o probă neolimpică.

Gianina a vrut să se lase în 2014

Pentru că nu lua în greutate, aşa cum o făceau colegele sale, Gianina Beleagă a decis în urmă cu trei ani să pună capăt sportului de mare performanţă. Gianina a fost convinsă însă de antrenori să revină în barcă şi să facă dublu cu Ionela Lehaci. Pentru a concura în proba de categorie uşoară, cele două sucevence nu trebuie să depăşească 57 de kilograme.

Ionela se mărită peste o lună


    Ionela Lehaci şi Marius Cozmiuc
Ionela Lehaci şi Marius Cozmiuc

Medalia de aur de la Sarasota e cel mai frumos cadou de nuntă pentru Ionela Lehaci. Peste o lună, Ionela se va căsători cu un coleg de lot naţional, Marius Cozmiuc, prezent şi el la Mondiale în barca masculină de 8+1. Cei doi s-au cunoscut în urmă cu câţiva ani, în cantonamentul de la Snagov.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net