Aur mondial cu gust de mămăligă!

Citeste tot despre: 

În timp ce alţi halterofili de top înfulecă uriaşe cantităţi de fripturi şi ouă, proaspătul campion mondial la haltere, Valeriu Calancea (29 ani), afirmă că mâncărurile tradiţionale româneşti stau la baza succesului.

Valeriu Calancea, românul născut peste Prut, e omul momentului în sport. Suspendat pentru doi ani în 2007 pentru dopaj, dublul campion mondial din 2003 a dat lovitura în Antalya, unde a luat aurul la aruncat la cat. 94 kg cu 220 kg şi un bronz la total cu 397 kg.

"E un moment special pentru mine mai ales că vine după o perioadă dificilă. Am mari speranţe pentru JO", ne-a spus Calancea, care şi-a pierdut mama anul trecut.

Adus în România acum 11 ani de Nicu Vlad, basarabeanul naturalizat îşi doreşte să se stabilească definitiv aici, deşi sora şi cei cinci fraţi au rămas peste Prut.

"Am fost peste tot în lume, dar în România e cel mai bine. Pentru mine o masă bună înseamnă o ciorbă, nişte sarmale şi mămăligă din belşug", ne-a mai spus Calancea, care ridică în medie la un antrenament obişnuit între 15 şi 20 de tone.

Mezinul familiei, portar în naţionala Moldovei


Campionul mondial la haltere a cochetat cu fotbalul în copilărie, iar tradiţia în sportul-rege a fost continuată ulterior în familia Calancea de mezinul Nicolae. În vârstă de 24 de ani, fratele halterofilului este portar la Zimbru Chişinău şi a adunat nouă selecţii în naţionala Moldovei, antrenată în prezent de Gabi Balint.

Cine e Valeriu Calancea

Data naşterii: 18 noiembrie 1980

Locul naşterii: Chişinău

Cariera de sportiv: Campion european de juniori în 2000

Recordmen mondial la juniori în 2000

Bronz la Mondiale în 2001, 2002 şi 2007

Bronz la Europene în 2002

Dublu campion mondial în 2003

Campion mondial în 2010 la stilul aruncat

Bronz la CM 2010 la total


Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1