Au luat primele după 31 de ani

Ultima actualizare:

    Nigerienii au ieşit  campioni mondiali  la tineret în 1985
Nigerienii au ieşit campioni mondiali la tineret în 1985

Fotbaliştii au fost anunţaţi de conducătorul Nigeriei de atunci că vor lua fiecare o sumă de bani, o casă şi burse de studii, dacă vor deveni campioni mondiali. Au reuşit, dar o lovitură de stat a schimbat clasa politică şi bonusurile au fost uitate.

BBC a relatat un episod halucinant legat de lumea fotbalului: în 1985, naţionala de tineret sub 16 ani a Nigeriei a obţinut aurul la turneul final, după ce a învins Germania de Vest în finală, 2-0. Muhammadu Buhari, conducătorul statului, i-a anunţat că fiecare va primi în dar, bani, casă şi burse de studii. Însă a fost detronat la scurt timp şi campionii au pierdut recompensa.

Totuşi, anul trecut, Buhari a revenit la putere şi s-a decis să respecte promisiunea de acum 31 de ani. Le-a dat jucătorilor câte 10.000 de dolari, mai puţin unuia dintre ei, care între timp a decedat. 

“Într-adevăr, ne-am primit banii. Este un om de cuvânt noul preşedinte şi atât eu cât şi colegii mei i-am mulţumit pentru gestul său”, a spus fostul căpitan al echipei, Ugbade.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net