Atleta Iulia Benga a câştigat trei din cele patru curse feminine de slalom de la Poiana Braşov

Ultima actualizare:

    Iulia Benga, o româncă a câștigat cea mai importantă competiție internațională de schi din Poiana BrașovFoto: arhivă personală
Iulia Benga, o româncă a câștigat cea mai importantă competiție internațională de schi din Poiana BrașovFoto: arhivă personală

După o pauză de opt ani, Iulia Benga (30 de ani), soţia fotbalistului Alex Benga, a revenit cu folos pe pârtie în iarna lui 2019. Atleta a câștigat trei din cele patru curse feminine de slalom ale competiției internaționale de schi FIS SES Nation Cup, care s-a desfășurat între 18 și 21 februarie în Poiana Brașov, deşi are acasă trei copii mici.

Cea de-a doua competiție de anvergură găzduită în acest an, în Poiana Brașov, s-a desfășurat în condiții excepționale și i-a mulțumit atât pe sportivi, cât și pe organizatori. „Este foarte important că FIS SES CUP s-a organizat aici, în Poiana Brașov. Mi-ar plăcea ca în fiecare an să vină tot mai mulți sportivi. Deja anul acesta au venit mai multe națiuni decât în 2019, ceea ce este un lucru bun. Dar sperăm să vină și cei mai buni. Din ce în ce mai buni”, a spus Benga. Atleta este pasionată de schi de la vârsta de 4 ani. Ea şi-a sacrificat studiile pentru a face sport de performanţă. 

"Nu prea am fost pe la școală. Mulțumesc profesorilor care au înțeles. Antrenamnte zi de zi până la 20 de ani, cantonamente, acasă mai puțin. Nu a fost ușor, mai ales că nu aveam foarte mult de câștigat, dar uite că acum se dovedeste că a meritat, mi-am primit premiul, a spus tânăra emoţionată.  după competiţie. Ea este mama a trei copii mici, Filip (2 ani) Rafael (4 ani) şi Natalia (7 ani). 

Pârtia din Poiana Braşov unde a avut loc între 18 şi 21 februarie FIS SES Nation CUP
Pârtia din Poiana Braşov unde a avut loc între 18 şi 21 februarie FIS SES Nation CUP

Acesastă competiţie este un pas important pentru a promova turismul. "Organizarea acestor concursuri internaționale, reprezintă o confirmare a faptului că Poiana Brașov poate găzdui competiții și mai mari în viitor. Vă spun o chestie de bucătărie internă. La una dintre cele mai recente ședințe ale Federației Internaționale de Schi și Biatlon, s-a spus că Poiana Brașov este o localitate care nu trebuie sărită în sporturile de iarnă. Ceea ce este un lucru extraordinar. Multă lume nu crede că suntem în Europa din punctul de vedere al condițiilor. Acum au fost mai multe delegații străine care au fost de-a dreptul încântate. Se întorc acasă și dau vestea mai departe. Și, dacă din zece persoane cu care vorbesc, două vin aici în vacanță, s-a câștigat pariul”, a declarat Dan Mihoc, președintele Federației Române de Schi Biatlon.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net