Atenţie, riscăm să pierdem Olimpiada la handbal!

Ultima actualizare:
Ada Nechita a jucat şi în precedentul meci cu Danemarca, în care România a fost egalată în ultima secundă
Ada Nechita a jucat şi în precedentul meci cu Danemarca, în care România a fost egalată în ultima secundă

Victoria magnifică din optimi contra Braziliei nu ne-a asigurat, aşa cum credeam, rămânerea sută la sută în cursa pentru JO. Astfel, dacă Norvegia ia titlul mondial, iar România termină pe 8, spunem adio Olimpiadei.

Calificate în sferturile CM, fetele antrenate de Ryde s-au bucurat şi pentru îndeplinirea obiectivului principal, accesul la unul dintre cele trei turnee preolimpice, unde se dau ultimele şase bilete la JO. Din păcate, socotelile noastre nu s-au potrivit cu jocul rezultatelor, astfel că mai avem puţin de tras pentru a nu spune adio JO încă din luna decembrie.

Ghinionul nostru a fost că Ungaria a pierdut în optimi cu Polonia. Înainte de meciul de miercuri (16 decembrie) cu danezele, cert e doar faptul că ne calificăm direct la Rio 2016 (fără turnee preolimpice) dacă devenim campioane mondiale. În caz contrar, există o variantă în care pierdem inclusiv „preolimpicele” din martie. Mai exact, dacă Norvegia (deja calificată la JO, fiind campioana europeană în 2014) câştigă CM, atunci Spania merge şi ea direct la Olimpiadă din postura de vicecampioană europeană. Asta înseamnă că celelalte 7 sfertfinaliste (România, Danemarca, Muntenegru, Olanda, Franţa, Rusia şi Polonia) se vor bate pe şase locuri care permit înscrierea la turneele preolimpice. Una va rămâne pe dinafară, adică ocupanta locului 8 în clasamentul CM. 

Europa va mai avea două locuri suplimentare la „preolimpice”, dar acestea se vor acorda pe baza ierarhiei de la Euro 2014, unde România a terminat pe 9. Cum Suedia (3) şi Ungaria (6) sunt în faţa noastră, rezultă că româncele nu se pot baza pe acest colac de salvare. Am fi fost în cărţi doar dacă maghiarele nu pierdeau în optimi cu Polonia.

Programul sferturilor

Miercuri, 16 decembrie

Ora 18.45: Olanda – Franţa

Ora 19.00: Polonia – Rusia

Ora 20.30: Norvegia – Muntenegru

Ora 21.45: Danemarca - România

Calcule pentru Rio


    Ada Nechita a jucat şi în precedentul meci cu Danemarca, în care România a fost egalată în ultima secundăFoto: Mediafax
Ada Nechita a jucat şi în precedentul meci cu Danemarca, în care România a fost egalată în ultima secundăFoto: Mediafax

Cum putem ajunge pe 8? Dacă pierde azi cu Danemarca, România poate juca vineri cu Muntenegru, dacă aceasta din urmă va fi învinsă tot azi de Norvegia. Un alt eşec, coroborat cu victoria finală a nordicelor, ne-ar pune în situaţia dramatică de a disputa duminică „finala” pentru locurile 7-8, cel mai probabil cu Olanda sau Polonia.

Locurile 2 şi 7, culoarul ideal spre Rio. Exceptând Norvegia şi noua campioană mondială, ordinea clasării la competiţia din Danemarca e esenţială pentru stabilirea componenţei celor patru turnee preolimpice din martie 2016. În condiţiile în care la Olimpiadă merg primele două clasate din fiecare grupă, cel mai bun culoar e oferit de Turneul cu numărul 1, în care sunt deja două naţionale slabe, Japonia şi Tunisia.

Turneul 1

Locul 2 la Mondiale

Locul 7 la Mondiale

Japonia

Tunisia

Turneul 2

Locul 3 la Mondiale

Locul 6 la Mondiale

Uruguay

Loc suplimentar Europa

Turneul 3

Locul 4 la Mondiale

Locul 5 la Mondiale

Loc suplimentar Europa

Mexic

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net