Arma secretă pentru Olimpiadă

Ultima actualizare:

    În meciul pentru locul 9, românii  vor întâlni, sâmbătă dimineaţă,  de la ora 11.30, învingătoarea  meciului dintre Franţa şi Olanda
În meciul pentru locul 9, românii vor întâlni, sâmbătă dimineaţă, de la ora 11.30, învingătoarea meciului dintre Franţa şi Olanda

Într-un meci decisiv pentru păstrarea visului olimpic, România a învins Germania la loviturile de departajare (14-13), eroul nostru fiind tânărul Marius Ţic, abia promovat la naţionala de seniori.

Eliminaţi în optimi de Grecia, miza tricolorilor la Europeanul de polo din Serbia a rămas clasarea pe locul 9, ultimul care oferă un bilet la turneul preolimpic din luna aprilie de la Trieste (Italia). Astfel, un eşec în confruntarea de ieri cu Germania ne-ar fi trimis în finala pentru locurile 11-12 şi ne-ar fi compromis şansele de a juca la vară la Olimpiada braziliană. Meciul cu nemţii a fost de un dramatism rar întâlnit.

România a condus cu 6-2, după care a primit inexplicabil şase goluri la rând (6-8). Apoi, a venit rândul nostru să întoarcem rezultatul. Astfel, cu 47 de secunde înainte de final, căpitanul Cosmin Radu a făcut 10-9, dar Germania a găsit forţa să egaleze la ultima fază din timpul regulamentar. La penalty-urile de departajare, selecţionerul Stanojevic a mutat genial, trimiţând între buturi portarul de rezervă. În vârstă de numai 19 ani, Marius Ţic i-a luat locul veteranului Stoenescu (36 de ani), dar lipsa de experienţă a fost de această dată un atu. Fără complexe, puştiul Ţic, de la Dinamo, a apărat două lovituri de la 5 metri şi i-a menţinut pe poloiştii români în cursa pentru Olimpiadă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net