Are 115 kilograme și joacă la Mondialele de handbal

mvumbi_mondiale.jpg

Mvumbi a atras toate privirile la Mondiale
Mvumbi a atras toate privirile la Mondiale
FOTO: EPA
Citeste tot despre: 

Pivotul naționalei masculine de handbal a RD Congo, Gauthier Myumbi, este cel mai gras jucător din istoria Campionatelor Mondiale.

Aflate în plină desfășurare în aceste zile, Campionatele Mondiale masculine de handbal oferă povești spectaculoase. Una dintre ele e ”scrisă” de pivotul naționalei RD Congo, debutantă la întrecerea celor mai bune reprezentative din lume. Pe numele lui Gauthier Mvumbi, acesta are 26 de ani și a atras imediat atenția. Nu prin abilitățile tehnice, ci prin greutate, el fiind, probabil, cel mai obez handbalist din istoria Mondialelor.

mvumbi_aruncre.jpg

La cele 115 kg ale sale, Mvumbi nu se sfiește să arunce din plonjon
La cele 115 kg ale sale, Mvumbi nu se sfiește să arunce din plonjon
FOTO: EPA

Conform site-ului oficial al întrecerii, el are 89 de kilograme la o înălțime de 1,79 m, dar probabil că aceasta este greutatea din juniorat. Pentru că acum, conform presei franceze – el este legitimat în liga a patra, la formația Dreux AC – el ar cântări în jur de 115 kg! Cert e că, în ciuda burții pe care nici un echipament nu este pregătit să o mascheze, el este unul dintre cei mai buni jucători ai congolezilor. În primul meci, pierdut cu Argentina cu 28-22, după ce la pauză africanii conduceau cu 14-13, Mvumbi a reușit să marcheze patru goluri.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1