Arbitrul meciului Țara Galilor – Franța e anchetat de World Rugby pentru o fotografie

arbitru-tara-galilor-franta-rugby-cupa-mondiala.jpg

Arbitrul Jaco Peyper s-a pozat alături de fanii galezi
Arbitrul Jaco Peyper s-a pozat alături de fanii galezi
Foto: Twitter Arnaud Coudry / Fabien Heuze

Sud-africanul Jaco Peyper a avut proasta idee de a se fotografia alături de suporterii echipei de rugby a Țării Galilor care sărbătoreau victoria (20-19) în fața Franței, în sferturile de finală ale Cupei Mondiale. Aceasta n-ar fi fost nimic, însă oficialul și fanii au imitat lovitura de cot care a dus la eliminarea definitivă a francezului Sebastien Vahaamahina...

Cum au acuzat arbitrajul imediat după meci, ”cocoșii” au fost deranjați de această fotografie realizată de Fabien Heuze și postată pe contul de Twitter al ziaristului francez Arnaud Coudry de la cotidianul ”Le Figaro”. Vicepreședinte al Federației Franceze de Rugby (FFR), Serge Simon a postat un mesaj pe rețelele de socializare, calificând imaginea drept ”șocantă” și solicitând explicații. 
Forul mondial a reacționat relativ repede. "World Rugby este la curent cu o fotografie care circulă pe reţelele sociale, arătându-l pe Joco Peyper cu un grup de suporteri ai Ţării Galilor, după sfertul de finală care a avut loc ieri (n.r. - duminică) la Oita. Ar fi nepotrivit să facem alte comentarii, atât timp cât suntem în curs să stabilim faptele", a precizat federaţia internaţională de rugby.
Francezii au dominat mare parte din meci, conducând din start (10-0, 19-10), însă eliminarea lui Vahaamahina (minutul 49) a fost resimțită pe final, când galezii au izbutit un eseu transformat cu care au trecut în avantaj (20-19). Vahaamahina a văzut direct cartonașul roșu (eliminare definitivă), el lovindu-și cu cotul în figură un adversar. Jucătorul a fost convocat în fața Comisiei de Disciplină în 24 octombrie.  
Punctele au fost marcate de Wainwright 1 eseu (min. 12), Moriarty 1e (min. 74), Dan Bigger 2t, 2lp (min. 20 şi 54), respectiv Vahaamahina 1e (min. 5), Olivon 1e (min. 8), Vakatawa 1e (min. 31), Ntamack 2t (min. 5, 31).
În 27 octombrie, la Yokohama, Țara Galilor va înfrunta Africa de Sud în semifinale. Cu o zi înainte, șa Yokohama, în cealaltă semifinală se vor întâlni Anglia şi Noua Zeelandă.

 
Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1