Antrenorul Wim Fissette face dezvăluiri în premieră: "Simona Halep adoră să..."

Ultima actualizare:

    Simona Halep, fericită după calificarea în semifinale la Wimbledon în 2014
Simona Halep, fericită după calificarea în semifinale la Wimbledon în 2014

Antrenorul Simonei Halep, belgianul Wim Fissette, a acordat un amplu interviu site-ului oficial al WTA, în care a dezvăluit câteva dintre detaliile muncii pe care o face alături de sportiva noastră, subliniind că scopul principal este îmbunătăţirea jocului prestat de româncă.

WIM FISSETTE DESPRE:

Simona Halep
Simona Halep

Întâlnirea cu Simona Halep: Am primit un telefon chiar înainte de Australian Open şi am fost foarte bucuros să încep să lucrez cu Simona deoarece eram foarte sigur de potenţialul ei. Primul lucru pe care l-am făcut împreună a fost să discutăm despre emoţiile pe care le-a avut în timpul meciului din sferturile de finală ale Australian Open şi am avut astfel un punct de plecare. Jocul ei era bun, dar avea nevoie să capete încredere pentru a juca cel mai bun tenis în momentele importante ale unui Grand Slam. Era vorba de etape, de asemenea: a câştigat la Doha, a jucat semifinală la Indian Wells, finală la Madrid şi apoi altă finală la Paris. Totul a fost despre cum să treacă la nivelul următor. Jocul ei se îmbunătăţeşte, devine tot mai bun şi mai consistent.

Bouchard
Bouchard

Obiective pe termen scurt: Nu vorbim prea mult despre rezultate. Vorbim despre cum să-şi îmbunătăţească jocul. Obiectivul este jocul ei şi apoi rezultatele vor veni de la sine. Rezultatele nu le poţi controla, dar putem să-i facem jocul cât mai bun posibil

Atuurile Simonei:este foarte inteligentă, chiar şi în timpul meciurilor şi îşi analizează propriul joc. Dar ne aşezăm şi facem o analiză a meciului. Ea ştie încotro trebuie să se îndrepte jocul ei şi la ce trebuie să lucreze.

Ce îi place Simonei, dincolo de tenis: Cumpărăturile (râde). Tot timpul, shopping! Îi place să fie înconjurată de mulţi oameni şi îi tratează foarte bine pe toţi. Într-o zi de pauză ne ducem cu toţii la cumpărături, avem o cină drăguţă, cu un desert drăguţ, pentru că îl adoră şi nu ne gândim deloc la tenis.

Simona Halep
Simona Halep

Forma fizică a Simonei: Simona este foarte puternică natural, întotdeauna se mişcă bine pe teren. Munceşte din greu pentru pregătirea fizică, în acest an şi-a angajat un antrenor special şi un fizioterapeut. Ştie că trebuie să-şi trateze corpul foarte bine. Dacă se mişcă bine, meciul este aproape câştigat.

Ce parte a jocului ei e subestimată de advesare: Serviciul. Este o jucătoare care se apără bine, dar serviciul ei este foarte precis. Serviciul ei devine din ce în ce mai rapid, aproape de 105 sau 110 mile pe oră, ceea ce este bine pentru o fată de talia ei. Poate fi agresivă pe serviciul al doilea, poate juca în toate direcţiile. Nimeni nu vorbeşte de serviciul ei, dar are unul foarte bun.

Reacţia după înfrângerea din finala de la Roland Garros:În acea zi a făcut un meci atât de mare, a fost aproape să câştige şi a fost mândră de prestaţia sa. O primă finală de Mare Şlem nu este niciodată uşoară. Un asemenea efort îţi ia foarte mult din energia mentală, iar când ne-am întâlnit din nou la 's-Hertogenbosch mi-am dat seama că este obosită. Uneori dormea şi 14 ore pe zi, dar corpul ei avea nevoie de asta. Nu am exersat prea mult în acele zile, pentru că ştiam că are nevoie de odihnă, să ia lucrurile uşor.

Simona Halep a depăşit azi performanţa Virginiei Ruzici, calificată în sferturile de finală, în 1978 şi 1981, prin succesul în faţa lui Sabine Lisicki.Mâine, în semifinala de la Wimbledon,  Halep va juca împotriva lui Eugenie Bouchard (Canada, locul 13 WTA şi cap de serie numărul 13).

Wim Fissette, alături de Simona
Wim Fissette, alături de Simona

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net