Antrenorul lui Bute, desfiinţat de Doroftei

Ultima actualizare:

    Colaborarea dintre Bute şi antrenorul său a luat sfârşit după 11 ani
Colaborarea dintre Bute şi antrenorul său a luat sfârşit după 11 ani

Leonard Doroftei l-a avut şi el în colţul ringului pe canadian şi a povestit cum sfaturile acestuia l-au făcut să piardă lupta cu Arturo Gatti, meci ce practic i-a încheiat cariera.

Larouche a anunţat că întrerupe colaborarea cu Bute după aproape 11 ani şi a dat de înţeles că românul ar trebui să-şi încheie cariera. Însă, declaraţiile sale nu au fost pe placul lui Leonard Doroftei, care i-a fost la rândul său elev. "E binevenită schimbarea. Lui Lucian i-a zis că-i trebuie o pauză lungă, mie mi-a zis să mă duc acasă. Au fost bune meciurile în care câştiga, acum îi cere pauză?", a spus „Moşu'".

Apoi, a continuat: „Totul depinde de Lucian acum. Sunt omul care am spus adevărul şi sunt omul care ştiu ce se întâmplă la Interbox. Am zis că avea nevoie de meciuri mai bune ca să simtă diferenţa între nivelul său şi «cuşca leilor». Acum a înţeles şi poate se va pregăti cu-n alt antrenor, cu mai multă experienţă. Să-i dea Dumnezeu să ia nu un titlu, ci trei. Cred că-n ultimele meciuri a fost doar o greşeală de pregătire fiindcă Larouche nu e un antrenor de nivelul ăsta".

simeon stalpnicul png

Fostul campion mondial ne-a dat şi exemple pentru a arăta nivelul scăzut al canadianului: „La meciul cu Gatti, antrenorul lui i-a spus încă de la început: uită de loviturile la cap, dă la corp. A văzut ce era în ring. Al meu de ce nu a spus: «Fă-te, bă, mai pachet, nu te mai bloca la cap». El mă învăţase să ţin mâinile sus, că dă Gatti croşeu de stânga, o lună numai asta am lucrat, şi mi-a dat upercut, «m-a omorât». În alt meci îmi zicea că adversarul «vine» cu şase-şapte stângi, după care dă cu dreapta. Dar, el s-a pus în faţa mea şi m-a luat la pumni, iar după două reprize eram «spart» tot. Îi ziceam: «Nu mai vin stângile alea? Ce fac?»".

Bute anunţă că nu se retrage

Stephan Larouche a declarat că pleacă din staff-ul lui Bute, mai ales că românul e pe final de carieră.

"Pentru Lucian este mai bine să mă retrag. El are 34 de ani şi nu mai are multe meciuri. Trebuie să-şi rezolve problemele care îl fac să nu mai fie pugilistul care era. Inclusiv să schimbe antrenorul", a spus acesta.

Totuşi, Bute nu se simte terminat şi vrea revanşa cu Pascal: "Mă voi întoarce în ring, nu ştiu dacă la sfârşitul anului sau în 2015, dar îmi doresc revanşa cu Pascal".

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net