Annaliese Drăgan a venit din SUA pentru a concura pentru România la gimnastică ritmică

annaliese_dragan_lat.jpg

Annaliese Drăgan
Annaliese Drăgan

Bucureștiul se va transforma, pentru două zile, în capitala gimnasticii ritmice. Ajunsă la a 19-a ediție, Cupa ”Irina Deleanu” va reuni la sala Polivalentă cele mai talentate sportive din țară, dar și din străinătate. Printre ele se vor afla și două surori născute în SUA, dar care din acest an evoluează pentru România.

”Annaliese şi Christina Drăgan sunt sportive române născute în Statele Unite ale Americii şi întoarse acasă. Faptul că ele au ales să reprezinte România m-a bucurat foarte mult. Sunt gimnaste foarte talentate care sunt convinsă că vor obţine rezultate importante în următorii ani”, a explicat președintele Federației Române de Gimnastică, Irina Deleanu. Dintre acestea, Annaliese, care va împlini la 15 ani la 15 ani, a făcut parte din lotul SUA și este considerată de specialiști una dintre principalele candidate la calificarea la Campionatul European. ”Am venit în România cam de un an, și sunt foarte bucuroasă să pot să concurez pentru țara mea de origine”, a declarat pentru Click!, într-o română foarte fluentă, Annaliese. Născută și crescută în California, tânăra sportivă a mărturisit că una dintre marile bucurii trăite în țară a fost că a avut parte de un Crăciun cu zăpadă, lucru imposibil în orașul Irvine, în care locuia. Chiar dacă vorbește româna foarte bine, Annaliese este în continuare înscrisă la școală în SUA. Ea urmează cursurile de învățământ online. ”Acum sunt în clasa a opta, aici în România aș fi putut fi a noua. Dar avantajul este că pot face cursurile online. Am un program de ore pe care trebuie să îl respect, dacă nu sunt în fața calculatorului conform programului primesc absențe. La finalul anului școlar trebuie să merg în SUA pentru a susține examenul final de an”, ne-a mai spus Annaliese.

Ea va putea fi văzută în acest weekend la sala Polivalentă. Sâmbătă, programul Cupei ”Irina Deleanu” începe la ora 12.00 cu cele mai mici concurente și se va încheia seara cu primele două probe ale junioarelor. Duminică, de la ora 9.00, junioarele vor deschide concursul, după care, de la ora 15.00, va începe concursul senioarelor.

annaliese_dragan.jpg

Annaliese Drăgan e una dintre viitoarele stele ale gimnasticii ritmice din România
Annaliese Drăgan e una dintre viitoarele stele ale gimnasticii ritmice din România
Loading...