Aniversare tristă pentru Michael Shumacher. Care mai e starea fostului pilot

Ultima actualizare:

    Michael Schumacher si sotia lui, Corinna, iubeau muntele Foto: AFP
Michael Schumacher si sotia lui, Corinna, iubeau muntele Foto: AFP

3 ianuarie era, până în 2014, o zi de sărbătoare în familia Schumacher şi în familia sportului mondial. Acum este doar o zi a speranţei că într-o bună zi Dumnezeu va face o minune şi unul dintre cei mai mari piloţi ai tuturor timpurilor, Michael Schumacher, va putea din nou să îşi serbeze ziua de naştere alături de prieteni, ca pe vremuri.

Michael Schmacher împlineşte azi 48 de ani, dar de patru ani aniversarea lui este una tristă. Accidentat grav la cap în urma unei căzături la schi petrecute pe 29 decembrie 2013, în staţiunea elveţiană Meribel, Schumi nu şi-a mai revenit niciodată. El a dat cu capul de o stâncă după ce a intrat pe un traseu interzis. Chiar dacă purta cască, Schumi a avut parte de un ghinion teribil, căzând exact pe camera de filmat amplasată pe cască.

A stat în comă nu mai puţin de 6 luni, mai precis până pe 16 iunie 2014, după care a putut respira fără ajutorul aparatelor, dar atât. Mutat acasă pe 9 septembrie acelaşi an, într-un dormitor transformat într-un adevărat salon de spital şi a cărui amenajare a costat familia 12 milioane de euro, fostul campion mondial al piloţilor de Formula 1 nu a făcut aproape deloc progrese. Veştile despre el sunt aproape inexistente, dar din ceea ce a „răsuflat” în presa germană de-a lungul timpului toată lumea şi-a dat seama că starea lui este încă foarte proastă. Nu se poate deplasa, abia recunoaşte câteva persoane apropiate şi ar comunica doar prin clipire.

Din păcate, costurile foarte mari pe care le presupune îngrijirea unui astfel de pacient au dus familia aprope de ruină. De aceea, în ultimii ani soţia a vândut casa de vacanţă pe care o deţinea în Norvegia, casă care se întindea pe 645 de metri pătraţi. A obţinut pe ea două milioane de euro, bani necesari continuării procesului de recuperare al fostului sportiv. De asemenea, a fost vândut şi avionul privat al fostului pilot. Pe el s-au obţinut în jur de 26 de milioane de euro, cheltuiţi tot pe medici, asistente şi tratamente. Totul în speranţa că va veni o zi în care Schumi va putea vorbi din nou cu copiii săi, Gina-Marie (20 de ani) şi Mick (18 ani). Care suferă, dar nu se lasă învinşi de durere, atâta vreme cât mai există o speranţă.

Michael Schumacher este septuplu campion mondial la Formula 1 (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004). El a câştigat în carieră 91 de Mari Premii în 307 participări şi s-a retras din activitate în 2012.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net