Andy Murray a vorbit despre retragere cu lacrimi în ochi

Ultima actualizare:

    Lider ATP între noiembrie 2016 și august 2017, Andy Murray e chinuit de dureriFoto: EPA
Lider ATP între noiembrie 2016 și august 2017, Andy Murray e chinuit de dureriFoto: EPA

Fost lider mondial, cvintuplu finalist la Melbourne, Andy Murray (31 de ani) a fost copleșit de emoții când a pomenit despre retragerea sa din tenis

Scoțianul s-a prezentat în fața ziariștilor într-o ținută sobră. Întrebat cum se simte, el a răspuns sec: ”Nu grozav...”. Și cum nu și-a putut stăpâni lacrimile uriașul (1,91 m / 82 kg) a ieșit din sală pentru câteva minute. Operat în urmă cu un an la șoldul drept, Andy Murray n-a mai putut atinge nivelul sportiv de dinainte, fiind acum pe locul 230 mondial. Iar problemele de sănătate l-au făcut să-și piardă plăcerea pentru joc, pentru competiție.  “Nu mă simt bine... Am dureri mari probabil de 20 de luni. Am făcut tot ce se putea pentru a nu mai avea dureri la şold. Nu m-a ajutat prea mult. Sunt mai bine decât eram acum şase luni, însă încă am dureri mari. A fost dificil. În decembrie, am vorbit cu echipa mea şi le-am spus  nu mai pot continua astfel. Că am nevoie să închei, pentru că jucam fără să am idee când va înceta durerea. Am simţit că trebuie să iau această decizie”, a declarat cel care a fost finalist la Melbourne în 2010, 2011, 2013, 2015, 2016.

Ar vrea să mai joace la Wimbledon

Întrebat dacă Australian Open ar putea fi ultimul său turneu, Murray a răspuns: “Există riscul să fie aşa. Nu sunt sigur că pot juca încă patru sau cinci luni cu aceste dureri. Am opţiunea să fiu operat din nou şi mă gândesc serios  la asta. Unii sportivi au făcut asta şi au revenit în competiţii, dar nu există garanţii. Motivul unei astfel de operaţii nu ar fi revenirea în sportul profesionist. Este pentru o calitate mai bună a vieţii. Le-am spus celor din echipă că aş putea rezista până la Wimbledon. Acolo aş vrea să îmi închei activitatea. Dar nu sunt sigur că pot face asta”, a mărturisit cel care s-a impus pe iarba londoneză în 2013 și 2016. 

Andy Murray își dorește să se încalțe fără să resimte dureri

Dincolo de sport, de performanță, Andy Murray este îngrijorat că starea sănătății sale l-ar putea împiedica să ducă o viață normală în continuare. El a subliniat că își dorește să se poată bucura de lucruri mărunte cum ar fi să îşi pună şosetele şi să se încalţe fără să îl doară... El a discutat cu psihologi despre situaţia sa, fără folos. “Nimic nu ajută, pentru că durerea este mare. Nu pot să fac ce vreau şi ce ador să fac. De fapt pot să fac, dar nu mă mai pot bucura de asta”, a spus britanicul cu amărăciune.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net