Andrei Rareș Toader a testat mai multe încălțări înaintea calificărilor olimpice de la aruncarea greutății

toader-rares-gettyimages-577705204_1.jpg

Rareș Toader e pregătit de concurs
Rareș Toader e pregătit de concurs
Foto: Guliver / GettyImages

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Laureat cu argint la Jocurile Olimpice de Tineret 2014 și la Campionatul European pentru juniori din 2015, Rareș Andrei Toader (24 de ani) e pregătit pentru calificările probei de aruncarea greutății de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Potrivit paginii de Facebook a clubului la care este legitimat, CS Dinamo, atletul a încercat mai multe încălțări în ideea de a găsi soluția care să-i dea stabilitatea necesară lansării.

Atletul a postat un mesaj în care și-a exprimat gândurile: „Mâine, 3 august, la ora 13.15 (ora României) voi lua startul în calificări la Jocurile Olimpice de la Tokyo! Vor participa 32 de atleți, cei mai buni de pe planetă și se vor califica 12 mai departe pentru finală! Pentru unii poate nu înseamnp nimic. Sau poate mulți nu m-au vrut aici, însă vă transmit că sunt foarte mândru de ce am realizat până acum! Și, indiferent, de rezultat voi ține capul sus. Pot să spun că este ultima ediție a JO fără vreo presiune deoarece la următoarea ediție cu siguranță mulți vor avea așteptări mult mai mari decât acum! Vă îmbrătișez! PS. Mulțumesc pentru toate mesajele! Deja se simte energia voastră, nu am putut să dorm la prânz (este ora 21.30 acum) cum fac de obicei și deja apar fluturașii”.  
Clubul la care e legitimat Toader a oferit și câteva detalii legate de pregătirea acestuia: „Aflat deja de o săptămână la Tokyo, Andrei a încercat să caute o soluție pentru a stăpâni mai bine <<cercul de aruncări>>, unul destul de alunecos. <<Am testat zilele acestea o variantă cu pantofi diferiți și cred că o voi încerca și în concurs. Am dorit o aderență mai bună în plecare, cu o talpă puțin mai gumoasă, pentru a prinde mai bine>>, spune Andrei. Astfel, Andrei s-ar putea să arunce cu un pantof Adidas și cu unul Nike...”.
Andrei Rareș Toader a îndeplinit baremul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo în 13 iunie 2021, când a stabilit și un record național cu o aruncare de 21,29 metri. 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5

Adevarul