Andrei Nechita are 19 de secunde avans după Transfăgărăşan!

Ultima actualizare:

Ploaia, vântul în rafale şi şoseaua abruptă, iată cu ce s-au confruntat astăzi, pe Transfăgărăşan, cei 51 de rutieri rămaşi în cursă. Iar toate aceste aspecte, generatoare de disconfort, i-au împins de la spate, primii clasaţi ajungând la sosire, după 52 de kilometri, în puţin peste 90 de minute. Victoria i-a revenit lui Andreas Kesner, cronometrat în 1h 35:21, care a fost urmat de bulgarii Ghiorghi Gheorghiev (Tuşnad CT / la 49 de secunde) şi Vladimir Koev (Konya Torku / la 56 de secunde).

Lider al clasamentului general, după şapte etape, Andrei Nechita (România tineret) a reuşit să păstreze tricoul galben, trecând linia de sosire în 1h 39:47. Poziţia lui este ameninţată de grecul Ioannis Tamouridis (Tableware), care s-a clasat pe locul 4în ascensiunea de astăzi – la „general” mai are de recuperat 19 de secunde pentru a prelua tricoul galben de la Nechita. 

Astăzi, pe Transfăgărăşan, nu s-a ajuns, totuşi, până la Bâlea Lac, ci doar până la Bâlea Cascadă, organizatorii hotărând aseară, după o inspecţie, să scurteze etapa - ploile căzute în ultimele zile puteau antrena la vale zăpada şi pietrişul, punând în pericol viaţa competitorilor.

Caravana Turului României a ajuns la Poaiana Braşov, unde va înnopta. Mâine, între Săcele-Braşov şi Bucureşti, via Cheia şi Ploieşti, pe distanţa a 168,6 km, se desfăşoară ultima etapă din ediţia 2011 a Turului României. În mod normal, Nechita poate termin întrecerea pe primul loc, însă cu siguranţă că el va fi atacat mai ales în zona Muntelui Roşu – Cheia, unde vor fi două căţărări: Babarunca (categoria A) şi după Mănăstirea Suzana (cat. C). Partea proastă este că Tamouridis este un bun căţărător, iar Nechita nu are suficientă experienţă – are, în schimb, multă ambiţie. Startul se va da la 10.30, iar sosirea este estimată pentru 14:00-14.30, la Arcul de Triumf.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net