Andreea Răducan a strălucit în SUA, la includerea în Hall of Fame

andreea_raducan_hall_of_fame_mare.jpg

andreea raducan a fost inclusa in hall of fame
Andreea Raducan, alaturi de ceilalti mari campioni inclusi in Hall of Fame
FOTO: Facebook
Citeste tot despre: 

Andreea Răducan a avut parte, sâmbătă seara, de un eveniment cu totul special: a fost inclusă în Panteonul Gloriilor gimnasticii mondiale, Hall of Fame. Ceremonia a avut loc la Oklahoma, în SUA.

Andreea Răducan, multiplă campioană olimpică şi mondială la gimnastică, a devenit a noua mare sportivă din România care a avut onoarea de a fi inclusă în Hall Of Fame. „Sunt extrem de bucuroasă să mă aflu alături de cei mai buni gimnaşti ai lumii din toate timpurile. Introducerea mea în International Gymnastics Hall of Fame înseamnă pentru mine excelenţă şi istorie”, declara Andreea în momentul aflării deciziei de a fi inclusă în acest club select. În aceeaşi notă a fost şi discursul oficial de acceptare, ţinut în faţa unora dintre cei mai mari gimnaşti ai lumii. Printre ei şi colegii „de clasă” ai Andreei, Nastia Liukin Paul Hamm şi Alexei Nemov, acceptaţi şi ei în acest an. De asemenea, Nadia Comăneci şi Bart Conner s-au numărat, ca în fiecare an, printre amfitrioni, ei jucând şi rolul de gazde, fiind membri fondatori ai clubului în care toţi sportivii vor să ajungă, dar în care doar cei cu adevărat merituoşi sunt acceptaţi.

andreea_raducan_hall_of_fame_nadia.jpg

andreea raducan si Nadia Comaneci
Andreea Raducan, alaturi de Nadia Comaneci
FOTO: Facebook

În vârstă de 34 de ani, Andreea Răducan este acum preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, dar a rămas în istorie ca o victimă a acelui caz de „dopaj” de la Jocurile Olimpice de la Sydney, din 2000. Ea cucerise titlul olimpic la indivdual compus, fiind prima pe un podium 100% românesc, pe care se mai aflau Simona Amânar şi Maria Olaru. Din păcate, răcită fiind, înainte de concurs primise de la medicul Ioachim Oană o pastilă de Nurofen, care conţinea substanţe aflate atunci pe lista interziselor. Chiar dacă după câţiva ani s-a demonstrat ştiinţific că la gimnastică nurofenul nu ajută sportivul ci, din contră, îi inhibă simţurile, scăzându-i performanţa, Andreei nu i s-a mai dat niciodată medalia înapoi. Totuşi, ea a rămas în ochii tuturor drept campioana de drept, chiar dacă nu figurează în palmaresul olimpic deocamdată.

De-a lungul timpului, alte 8 gimnaste din România au fost incluse în Hall of Fame. Iar lista lor reprezintă o parte din tot ce a dat mai bun gimnastica românească pe plan mondial: Aurelia Dobre, Gina Gogean, Lavinia Miloşovici, Simona Amânar, Daniela Silivaş, Teodora Ungureanu, Ecaterina Szabo şi Nadia Comăneci. De asemenea, în Hall of Fame au fost incluşi şi doi antrenori români. E vorba de Octavian Bellu şi Bela Karolyi.

andreea_raducan_hall_of_fame_sot.jpg

andreea raducan si sotul ei
Andreea Raducan, alaturi de sotul ei, Daniel Tandreu, in Oklahoma
FOTO: Facebook
Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1