Andreea Mitu: «E o nebunie, sunt foarte fericită!»

Ultima actualizare:

    Andreea Mitu a obţinut cel mai bun rezultat al cariereiFoto: AP
Andreea Mitu a obţinut cel mai bun rezultat al cariereiFoto: AP

Andreea Mitu scrie istorie la Roland Garros. La primul turneu de Grand Slam din carieră în care a fost direct acceptată pe tabloul principal, ea a ajuns în optimile de finală!

În urmă cu exact un an, după eliminarea în primul tur al calificărilor, părea decisă să se retragă. Acum, scrie istorie în acelaşi loc: Roland Garros. Andreea Mitu este singura româncă ajunsă în săptămâna a doua a celui mai frumos Grand Slam din lume, cum este el caracterizat de jucătorii noştri. Bucureşteanca în vârstă de aproape 24 de ani a obţinut sâmbătă una dintre cele mai importante victorii ale carierei: a învins-o în două seturi, scor 7-5, 6-4, pe italianca Francesca Schiavone, nimeni alta decât campioana ediţiei 2010. 

Cu întreaga familie în tribune pentru prima dată de la începutul turneului, dar având şi susţinerea lui Ion Ţiriac, care probabil că a urmărit-o în premieră „pe viu”, Andreea a făcut un meci magnific.

„Nu am intrat învinsă pe teren, am zis că nu am nimic de pierdut. Mă bucur că am învins, e o victorie mare. E o nebunie şi nu ştiu cum să explic acest rezultat, dar sunt foarte fericită. Mai ales că am avut şi familia alături. Doar fratele a stat în loja oficială, căci mamei şi tatălui le-am spus să stea în alte părţi, să nu fiu chiar atât de emoţionată”, a declarat, la finalul meciului, Andreea Mitu.

O persoană care trăieşte la maximum meciurile, ea a scăpat la final câteva lacrimi, dar ce poate fi mai frumos pentru un sportiv decât să plângă de bucurie?

Iar povestea Andreei Mitu poate continua, căci următoarea ei adversară va fi belgianca Alison Van Uytvanck, locul 88 mondial. Meciul din optimi va fi luni, la o oră ce va fi anunţată. Cele două s-au mai întâlnit de două ori până acum, scorul fiind egal, 1-1. Mitu a învins-o la Ankara, în 2012, iar adversara ei s-a impus la Olomouc, în 2013. De fiecare dată a fost vorba de turnee ITF. Indferent de rezultat, Andreea are asigurat un cec de 145.000 de euro şi 240 de puncte WTA, cu care va ocupa, în cel mai rău caz, locul 67 în clasamentul mondial! 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net