Andre Greipel a câştigat la sprint etapa a 18-a din Il Giro

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Fără victorie în ediţia din acest an a Turului Italiei la ciclism, germanul Andre Greipel s-a impus în etapa de astăzi, ultima favorabilă sprinterilor. David Arroyo şi-a păstrat tricoul roz.

Programată pe distanţa a 140 de kilometri, între Levico Terme şi Brescia, în Lombardia, etapa cu numărul 18 din Turul Italiei a fost una care i-a favorizat pe sprinteri. Plutonul a rulat compat circa zece kilometri, spre Bosentino, după care doi rutieri s-au desprins: italianul Alan Marangoni (Colnago) şi belgianul Olivier Kaisen (Omega Pharma Lotto). Uşor-uşor avansul celor doi s-a mărit la peste trei minute.

Vezi aici toate informaţiile, clasamentele şi rezultatele din actualul sezon al Turului Italiei - INFOGRAFIE INTERACTIVĂ

simeon stalpnicul png

În condiţiile în care ploaia s-a oprit, iar soarele a uscat suprafaţa de rulare, evadaţii au fost ajunşi din urmă, astfel că victoria în această etapă s-a decis la sprint, conform previziunilor. Victoria i-a revenit lui Andre Greipel (HTC-Columbia), care a profitat de această ultimă ocazie pentru a câştiga o etapă de Il Giro în acest an. Germanul i-a întrecut pe Julian Dean, Fabio Sabatini şi Greg Henderson.

Rezultatele din această etapă nu au modificat substanţial ierarhia generală, spaniolul David Arroyo păstrând tricoul roz în faţa lui Basso şi Porte.

Organizatorii Turului Italiei au anunţat că trecerea prin mitica Gavia, de sâmbătă, este în pericol. Aflată la 2.618 metri, şoseaua este acoperită cu zăpadă. Motiv pentru care se caută o alternativă pentru penultima etapă din Turul Italiei prin care participanţii vor lega Bormio de Ponte di Legno-Tonale.

image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net