Ana Porgras s-a calificat în patru finale la Mondialele de gimnastică

Ultima actualizare:

Ana Porgras s-a calificat cu 57,300 în finala de la individual compus, cu a doua notă din concurs, şi în acelaşi timp în finalele de la bârnă (14,850), tot cu cea mai mare notă, la paralele (14,575), cu a 7-a notă, şi la sol (14,175), cu a 3-a notă.

Ana Porgras, debutantă la o mare competiţie a senioarelor, a arătat lipsă de trac şi o remarcabilă stăpânire de sine, iar Forminte opina că te naşti cu o asemenea calitate, nu există alte reţete miraculoase. „Cu lucrul ăsta te naşti. Când urcă acolo pe podium, este ea cu ea, reuşeşte este bine. Nu este nicio reţetă secretă, doar încrederea în posibilităţile ei. Dacă te naşti cu puterea de a-ţi stăpâni emoţiile şi să-ţi canalizezi energiile, atunci reuşeşti. Dacă Dumnezeu îţi dă 80 la sută, mai pot adăuga 20, dacă raportul e invers e mai greu"., a explicat antrenorul Nicolae Forminte secretul prestaţiilor de excepţie ale Anei.

Anamaria Tămîrjan, cea mai experimentată gimnastă a noastră, a prins doar finala la individual compus cu 54,250 puncte, a 13-a notă. Tămîrjan a prins o zi nefastă, a căzut de pe bârnă după un element acrobatic şi a ratat finala la aparatul ei de bază. Anamaria nu s-a calificat nici în finalele de la paralele (13,700) şi sol (13,425), unde a fost a 21-a şi respectiv a 18-a,

Gabriela Drăgoi şi Diana Chelaru au ratat calificarea în finalele pe aparate de sâmbătă şi duminică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net