Ana Pascu, dărâmată după Colectiv, alinată de spadasine : «Sportul e tot ce mi-a rămas. Durerea o port în suflet»

Ultima actualizare:
Ana Pascu le felicită pe sportivele noastre de aur
Ana Pascu le felicită pe sportivele noastre de aur

Ana Pascu, vicepreşedintele Federaţiei Internaţionale de Scrimă, a trecut prin cel mai negru episod din viața sa, atunci când şi-a pierdut fiul, pe Alex Pascu, în urma tragediei din Clubul Colectiv. Alexandru era basistul trupei Goodbye to Gravity și nu a decedat în club, în noaptea de 30 octombrie, ci în 11 noiembrie, pe Aeroportul din Paris, acolo unde trebuia să fie transferat la un spital local, pentru a fi salvat. Avea doar 34 de ani.

Ana Pascu se află zilele acestea la Rio, acolo unde a trăit emoțiile câștigării medaliei de aur de către echipa feminină de spadă. În sufletul chinuit de mamă care și-a pierdut unicul copil și-a făcut loc o rază de lumină grație fetelor de aur. Lacrimile spadasinelor de pe podium s-au împletit cu cele ale președintelui de onoare a Federației Române de Scrimă, care a trimis un gând spre cer, acolo unde îl mai poate găsi pe fiul ei.

Alex Pascu a fost basistul trupei Goodbye to Gravity
Alex Pascu a fost basistul trupei Goodbye to Gravity

Jurnalistul Dorin Chioțea a stat de vorbă cu Ana Pascu, chiar după prima ieșire publică a acesteia, la festivitatea de premiere a sportivelor din România. Femeia a reușit, după mult timp, să plângă și de fericire, iar asta datorită Anei Maria Popescu, Simonei Pop, Simonei Gherman și Loredanei Dinu. A stat în zona mixtă în timpul intornării imnului, iar după aceea a mărturisit că sportul este ceea ce a salvat-o: "Sportul e tot ce mi-a rămas. Durerea o port în suflet, chipul nu o poate reflecta mereu".

"Sunt o mamă mistuită de dor"


    Alex Pascu a fost basistul trupei Goodbye to GravityFoto: arhivă personală
Alex Pascu a fost basistul trupei Goodbye to GravityFoto: arhivă personală

Revoltată de faptul că încă nu poate fi cât de cât mângâiată de aflarea adevărului, fosta mare floretistă are încă speranță. "Nimic nu mai poate fi ca înainte, dar există câțiva oameni care luptă pentru adevăr. Mereu sunteți puțini, însă cei puțini schimbă lumea. Fiecare secundă o trăiesc frumos, deși fiecare secundă înseamnă un de ce! Dumnezeu ni l-a lăsat pe Alex atât cât s-a putut, minunea noastră a avut timpul ei, scurs deja. Am fost o mamă mândră, acum sunt una mistuită de dor", i-a declarat Ana Pascu jurnalistului.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net