Ana Pascu, dărâmată după Colectiv, alinată de spadasine : «Sportul e tot ce mi-a rămas. Durerea o port în suflet»

ana_pascu.jpg

ana pascu
Ana Pascu, marcată de tragedia de la Colectiv, dar fericită de rezultatul de la Rio
Foto: Facebook Dorin Chioțea

Ana Pascu, vicepreşedintele Federaţiei Internaţionale de Scrimă, a trecut prin cel mai negru episod din viața sa, atunci când şi-a pierdut fiul, pe Alex Pascu, în urma tragediei din Clubul Colectiv. Alexandru era basistul trupei Goodbye to Gravity și nu a decedat în club, în noaptea de 30 octombrie, ci în 11 noiembrie, pe Aeroportul din Paris, acolo unde trebuia să fie transferat la un spital local, pentru a fi salvat. Avea doar 34 de ani.

Ana Pascu se află zilele acestea la Rio, acolo unde a trăit emoțiile câștigării medaliei de aur de către echipa feminină de spadă. În sufletul chinuit de mamă care și-a pierdut unicul copil și-a făcut loc o rază de lumină grație fetelor de aur. Lacrimile spadasinelor de pe podium s-au împletit cu cele ale președintelui de onoare a Federației Române de Scrimă, care a trimis un gând spre cer, acolo unde îl mai poate găsi pe fiul ei.

ana_pascu.jpg

Ana Pascu le felicită pe sportivele noastre de aur

 

Jurnalistul Dorin Chioțea a stat de vorbă cu Ana Pascu, chiar după prima ieșire publică a acesteia, la festivitatea de premiere a sportivelor din România. Femeia a reușit, după mult timp, să plângă și de fericire, iar asta datorită Anei Maria Popescu, Simonei Pop, Simonei Gherman și Loredanei Dinu. A stat în zona mixtă în timpul intornării imnului, iar după aceea a mărturisit că sportul este ceea ce a salvat-o: "Sportul e tot ce mi-a rămas. Durerea o port în suflet, chipul nu o poate reflecta mereu".

"Sunt o mamă mistuită de dor"

alex_pascu.jpg

alex pascu
Alex Pascu a fost basistul trupei Goodbye to Gravity
Foto: arhivă personală

 

Revoltată de faptul că încă nu poate fi cât de cât mângâiată de aflarea adevărului, fosta mare floretistă are încă speranță. "Nimic nu mai poate fi ca înainte, dar există câțiva oameni care luptă pentru adevăr. Mereu sunteți puțini, însă cei puțini schimbă lumea. Fiecare secundă o trăiesc frumos, deși fiecare secundă înseamnă un de ce! Dumnezeu ni l-a lăsat pe Alex atât cât s-a putut, minunea noastră a avut timpul ei, scurs deja. Am fost o mamă mândră, acum sunt una mistuită de dor", i-a declarat Ana Pascu jurnalistului.

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1