Ana-Maria Popescu, medalie de argint la Cupa Mondială de la Havana

ana_maria_popescu_scrima_havana.jpg

Ana Maria Popescu (dreapta), in timpul asaltului din finala Cupei Mondiale de la Havana
Ana Maria Popescu (dreapta), in timpul asaltului din finala Cupei Mondiale de la Havana
FOTO: EPA

Succes important obținut de Ana-Maria Popescu în Cupa Mondială de scrimă de la Havana. Românca a cucerit argintul în proba individuală de spadă, medalie care e ”aur” în lupta pentru calificarea la Jocurile Olimpice.

În finala competiției, Ana-Maria Popescu a fost învinsă de poloneza Aleksandra Zamachowska, însă satisfacția urcării pe podiumul Cupei Mondiale, la vârsta de 35 de ani, este inegalabil, așa cum a și recunoscut sportiva noastră într-o postare pe Facebook. Pentru a ajunge la medalia de argint, Ana-Maria a trecut în optimi pe ucraineanca Olena Kriviţa, în sferturi de chinezoaica Sun Yiwen, iar în semifinale a eliminat-o pe franţuzoaica Marie-Florence Candassamy.

”Tușă cu tușă, asalt după asalt... am construit, am punctat, m-am bucurat, am greșit, m-am supărat, am luat-o de la capăt și tot așa până în finală! Mai aveam un singur pas până la aur, dar nu și soluții! Oricât a încercat domnul Popa să întoarcă scrima pe toate părțile și indiferent cât au țipat fetele din tribună, uneori chiar trebui să accepți că adversarul este mai bun! Te înclini, îl feliciți și te mulțumești că tot ce ai putut să faci mai bine astăzi a fost medalia de argint”, a scris campioana olimpică de la Rio. Azi, ea și coechipierele sale vor lupta pentru o medalie în proba pe echipe.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
2
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1