Ana Maria Popescu este al 60-lea sportiv român calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Ultima actualizare:

    Ana Maria Popescu Brânză va participa pentru a 5-a oară la Jocurile Olimpice
Ana Maria Popescu Brânză va participa pentru a 5-a oară la Jocurile Olimpice

Medaliată cu argint la individual, la Beijing 2008, și campioană olimpică cu echipa de spadă, la Rio 2016, Ana Maria Popescu Brânză (36 de ani) a obținut califiarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Participarea stelistei se întrezărea de mult timp, fiind confirmată oficial după întrecerea de la Kazan (Rusia).

Anunțul a fost făcut de către Federația Română de Scrimă pe pagina oficială de Facebook: „Ana Maria Popescu e oficial calificată la JO Tokyo 2020! Ana a obținut biletul pentru Tokyo după ce a terminat pe primul loc în ierarhia mondială a probei. Bravoo, Ana! Ea e al 60-lea membru al Team Romania pentru Tokyo 2020. Felicitări  antrenorului Mihai Popa!”.Ana Maria Popescu a participat în weekend la etapa de Cupă Mondială din orașul rus Kazan. Ea și celelalte practicante al scrimei au revenit astfel după o pauză de aproape un an, pauză impusă de pandemia de Sars-CoV-2. La individual, ea a pierdut în primul tur, iar pe echipe s-a înclinat în optimile de finală, în fața Coreei de Sud. Stelista a postat următorul mesaj după întrecerea din Rusia: „De când mă știu, n-am avut habar cum să mă bucur dacă la final nu se lăsa cu o medalie, un trofeu... ceva, acolo, cât de mic (bine, se mai întâmpla să strâmb din nas și dacă nu era <<culoarea potrivită>>). Ei bine, după un an de pauză, o tonă de frici și cu teama în umbra mea, astăzi am înteles că am dreptul să mă bucur (nu că mi-ar fi interzis cineva până acum) de un singur meci. Unul! Pe care l-am pierdut ca echipă, dar în care eu am regăsit-o pe Ana (între noi fie vorba, nu știu pe unde a hălăduit, dar mare nevoie aveam de ea). După ce am eșuat lamentabil în proba individuală, simțeam că am bătut drumul până aici... degeaba. Timp, muncă, energie, resurse... irosite. Și nu-i chiar plăcut! Astăzi, deși rezultatul final nu a fost pe măsura așteptărilor noastre... cu toate că am pierdut în fața Coreei de Sud la o singură tușă... sunt împăcată cu mine! Medaliile se vor împărți mâine, dar eu am (re)câștigat ceva mult mai prețios... pe Ana aceea pentru care scrima a rămas o joacă și un strop de entuziasm”.În ierarhia mondială de la spadă fete, Ana Maria Popescu ocupă locul 1, cu 176 puncte, fiind urmată de Injeong Choi (Coreea de Sud / 160p), Yiwen Sun (China / 151p), Nathalie Moellhausen (Brazilia / 145p), Sheng Lin (China /  139p),  Mara Navarria (Italia /  134p), Man Wai Vivian Kong (Hong Kong /  134p), Young Mi Kang (Coreea de Sud / 127p), Caroline Vitalis (Franța  / 111p) și Olena  Krvistska (Ucraina /  111p).

Lista sportivilor români calificați la JO Tokyo

Atletism (5): Florentina Iuşco și Alina Rotaru (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălţime), Alin Firfirică (aruncarea discului)Baschet (4): echipa feminină de baschet 3x3Box (1): Cosmin Gîrleanu (cat. 52 kg)Canotaj (18): patru rame masculin, dublu vâsle feminin - categorie uşoară, patru rame feminin, dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin, dublu rame masculinCiclism (2): Vlad Dascălu mountain bike, 1 loc nenominal cotă parte la ciclism pe şosea, grație poziției ocupate la final de 2019 în clasamentul pe națiuniFotbal (18): echipa naţională olimpicăGimnastică artistică (2): Maria Holbură (individual compus), Marian Drăgulescu (sărituri)Înot (2): Robert Glinţă și Daniel Martin (100 m spate)Kaiac-canoe (2): canoe-2 masculin - 1.000 mLupte (1): Alina Vuc (cat. 50 kg)Scrimă (1): Ana Maria Popescu Brânză (spadă individual)Tenis de masă (3): echipa feminină formată din 3 jucătoareTir sportiv (1): Laura Coman (puşcă aer comprimat 10 m)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net