Ana Maria Popescu Brânză e din nou lider mondial

branza-popescu-ana-maria-01.jpg

Ana Maria Popescu Brânză a mai făcut un pas spre JO de la Tokyo
Ana Maria Popescu Brânză a mai făcut un pas spre JO de la Tokyo
Foto: Trifiletti / Bizzi Team

Grație finalei din Cuba, Ana Maria Popescu a urcat pe locul 1 în clasamentul FIE la spadă. Cu 176 de puncte, stelista este singura reprezentantă a Europei în Top 5. În urma ei se află Sheng Lin (China / 161p), Man Wai Vivian Kong (Hong Kong / 155p), Yiwen Sun (China / 149p) și Nathalie Moellhausen (Brazilia / 143p).

Debutul anului 2020 a fost rodnic pentru Ana Maria Popescu Brânză, care a ocupat locul 2 în întrecerea individuală din cadrul etapei de la Havana a Cupei Mondiale. Și aceasta deși s-a confruntat cu unele probleme înaintea concursului... Mai exact, la sosirea în Cuba ea și colegele sale au avut de așteptat până și-au recuperat bagajele de la aeroport. Apoi, au fost nevoite să schimbe hotelul, iar autocarul ce urma să le ducă la sală, pentru antrenamente, n-a mai venit. Motiv pentru care în ziua următoare au mers cu taxi-ul și, ajungând prea devreme, au găsit sala încuiată. În sfârșit, Ana Maria a trecut peste toate aceste probleme, scriind într-o postare pe Facebook: ”Uitându-mă puțin la rândurile de mai sus, simplul fapt că am ajuns (echipată corespunzător) pe planșă reprezintă o performanță notabilă. Partea bună este că după ce am primit acordul arbitrului și mi-am pus masca pe față, m-am simțit din nou stăpână pe situație și pregătită pentru tot ce avea această zi să îmi ofere. Tușă cu tușă, asalt după asalt... Am construit, am punctat, m-am bucurat, am greșit, m-am supărat, am luat-o de la capăt și tot așa până în finală! Mai aveam un singur pas până la aur, dar nu și soluții! Oricât a încercat domnul Popa să întoarcă scrima pe toate părțile și indiferent cât au țipat fetele din tribună, uneori chiar trebuie să accepți că adversarul este mai bun! Te înclini, îl feliciți și te mulțumești că tot ce ai putut să faci mai bine astăzi a fost medalia de argint”. 
Pe echipe, Ana Maria Popescu și colegele sale au ocupat locul 9 în Cuba, fiind pe poziția a 11-a în clasamentul mondial. 

Alina Vuc a urcat pe locul 2 în ierarhia United World Wrestling

O altă sportivă legitimată la CSA Steaua care a urcat în clasamentele federațiilor sportive internaționale, la început de an, este Alina Vuc. Aceasta a săltat de pe locul 4 pe 2 în clasamentul Federației Internaționale de Lupte (United World Wrestling), la categoria 50 kg. România mai este reprezentată în Top 10 mondial de Alexandra Nicoleta Anghel (locul 8 la categoria 72 kg), Kriszta Tunde Incze (locul 9 la cat. 62 kg), Omaraskhab Nazhmudinov (locul 10 la cat. 79 kg), la lupte libere, și Răzvan Arnăut (locul 10 la cat. 60 kg), la greco-romane.

Loading...